Toppløs i fluktbil

BERLIN (Dagbladet): Danske politifolk som måtte rykke ut for å stoppe en villmannsferd i bil, gjorde store øyne: Bak rattet i vraket satt en nesten naken norsk kvinne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det begynte med at en livredd bilist meldte fra til politiet om at han var blitt forbikjørt av en bil som holdt minst 150 kilometer i timen, natt til i går. Kjøretøyet vinglet fra side til side på veien. En patrulje ga opp å finne bilen.

Men en halv time seinere gikk alarmen hos ordensvakten på ny. Da var vogna på vei sørover mot byen Nykøbing på Falster, sør for Sjælland.

Full gass

To utrykningsfartøyer fikk kort tid seinere øye på den blå mazdaen. De fulgte etter med blålys og sirener, men sjåføren i fluktbilen ga gass og økte tempoet ytterligere. I en helt vill hastighet bar det gjennom bygater og røde lyskryss. Ferden endte da bilisten ikke greide kurven i en rundkjøring. Bilen ble totalskadd da den støtte sammen med en lysmast.

Politifolkene visste ikke om de skulle le eller gråte da de fikk åpnet døra. Sjåføren viste seg å være en norsk kvinne som var ute på tur alene - iført bare en liten truse.

Stilt overfor den nakne sannhet, meldte en av de danske betjentene seg øyeblikkelig frivillig til å låne bort uniformsskjorta, slik at avhøret kunne foregå i anstendige former.

Den 37 år gamle damen var på ferie i Danmark. Hun kjørte rundt i en leiebil. Alkotesten viste at hun var helt edru.

- Bilen var smadret etter kollisjonen, så kvinnen kan jo vente seg et dyrt oppgjør med utleieren. Og dessuten blir hun nok også nødt til å betale en bot, sier en lattermild vakthavende hos politiet i Nykøbing på Falster.