TOPPLØSE MOT TRUMP: To toppløse Trump-motstandere protesterte mot Trump i valglokalet presidentkandidaten senere skulle avgi sin stemme. Video: Reuters Vis mer

USA-valg 2016

Toppløsaktivister aksjonerte i valglokalet: - Ta deg på balla, Trump

Paniske sekunder før Donald Trump skulle stemme.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Etter en valgkamp der Donald Trumps kvinnesyn og retorikk har vært svært hyppig diskuterte temaer var det klare budskap som ble presentert av to halvnakne aktivister i valglokalet der Trump skulle stemme i New York.

Trump stemte i en skole ikke langt fra Trump Tower.

- Trump, grab your balls, hadde den ene aktivisten malt på overkroppen.

Uttrykket isolert sett kan oversettes med noe i retning av «Mann deg opp, Trump». Men trolig var det her en hentydning til Trumps famøse uttalelse om kvinner - der han mente han kunne «grab them by the pussy».

- Hate out of my polls, sto det på den andre. Det kan bety noe i retning av «Få hatet ut av politikken».

Den ene av aktivistene hadde tusjet på «Femen» på ryggen - Femen er en aktivistgruppe som har vært aktiv i flere land med lignende stunt. Politi og forbipasserende tok raskt hånd om aktivistene, som var borte da Trump ankom valglokalet.

Slik kan du følge valgthrilleren på dagbladet.no Vis mer

- En vanskelig avgjørelse, spøkte Trump da han skulle stemme, ifølge NTB.

Trump ankom lokalet sammen med sin kone Melania, sin datter Ivanka og hennes mann Jared Kushner og parets datter Arabella.

Sikkerhetstjenesten Secret Service stengte av gaten nær Trump Tower i forkant av at Trump skulle passere.

Trump sa at det var en stor ære å få stemme, og la til at han følte seg trygg på utfallet. Han ble også spurt om han var redd for valgfusk, noe han ved en rekke anledninger har hevdet at foregår i stor skala.

- Vi er alltid bekymret for det, svarte han, ifølge NTB.

- Vi får se hva som skjer, vi får se hva som skjer. Det ser veldig bra ut. Akkurat nå ser det veldig bra ut. Det blir interessant. Tusen takk, sa den republikanske presidentkandidaten.

Menneskemengden utenfor valglokalet både jublet og buet da Trump ankom og da han gikk. Noen ropte «New York hater deg!», mens en gruppe bygningsarbeidere med Trump-klistremerker på hjelmene viste sin entusiasme.

BUET PÅ: Utenfor valglokalet i New York ble Donald Trump og kona Melania buet på av de oppmøtte folkemassene. Video: Reuters Vis mer