Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Toppløst hos kvinneradio

Da RadiOrakel i går startet feiringen av 15-årsjubileet sitt, var det gutter med nakne overkropper som sto for serveringen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

RadiOrakel holder til i Blitzhuset i Oslo, og var verdens første kvinneradio ved oppstarten for 15 år siden. De jobber for å formidle det som skjer i hovedstadens kulturelle undergrunnsmiljø.

- Vi er en uavhengig radiostasjon, og har aldri vært noe talerør for én bestemt kvinneorganisasjon, sier redaktør Hege Dahl.

Ikke mannevonde

Mens hun snakker, fylles lokalet med kvinner i sølv fra topp til tå, samt en gjeng halvnakne gutter med piercinger og hanekammer som serverer kaker og store smil til de frammøtte.

- Vi er ikke mannevonde. Menn er velkomne til å jobbe i RadiOrakel så lenge de støtter vårt formål, som er å arbeide mot alle former for diskriminering. Men to tredjedeler av staben samt redaktøren skal alltid være kvinner, forklarer Hege.

Utdanner kjendiser

I løpet av den fire dager lange feiringen av jubileet vil det serveres konserter, stands og historiske tilbakeblikk.

Hvert år utdanner RadiOrakel mellom 20 og 30 journalister og lydteknikere via sitt eget kurssystem. Og mange av dem som i dag er mediekjendiser sendte sine første meldinger ut over eteren på nettopp denne stasjonen.

- Rita Westvik, Hege Øygaren i Nitimen, Espen Thoresen og Janne Rønningen i Petre, Jo Raknes fra «Lille lørdag» og Anne Hoff i «Gydas vei» har alle jobbet hos oss, forteller Hege.

- Vi er en slags utklekkingsanstalt!