Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Toppmodell Amy i heroin-søksmål

LONDON (Dagbladet): Supermodellen Amy Wesson er saksøkt av sin tidligere agent fordi han mener hun var så dopet at hun ikke greide jobben foran kameraene. Amys forrige agent krever 2,2 millioner kroner av Amy Wesson, og hevder han gjør dette for å redde hennes liv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nyheten om dopingen og søksmålet mot Amy Wesson førte til heftige diskusjoner omkring narkotikamisbruk blant modeller i Storbritannia i går.

Amy Wesson er 19 år gammel. Hun var tidligere modell for både Versace og Valentino, og tjener 170000 kroner dagen på sin modelljobbing. Amy Wesson regnes for å være på modellistas topp 20, og hun er allerede booket inn for et stort moteshow i Milano neste uke.

Det er New York-selskapet Company Management som har saksøkt Amy Wesson, og direktør Michael Flutie sier i en pressemelding at Amy Wessons heftige misbruk har ødelagt modellfirmaets rykte og truer hennes liv.

Storre penger

Michael Flutie forteller i stevningen til retten at han sendte regninger på vel 175000 kroner til de kundene som hadde bedt om å få bruke Amy Wesson, og klagene var formidable.

- Kunder fortalte allerede i februar i år at hun brukte narkotika mellom settene. Hun var så «høy» at hun sov i timer mellom de forskjellige fotoseansene, skriver Flutie til retten.

Tester

Modellfirmaet sendte brev til Amy Wesson straks de ble kjent med hennes narkotikamisbruk, hvor de krevde at hun la seg inn til avvenning.

- Men i stedet for å gjøre noe med problemene stakk hun av. Hun jobber nå for et annet modellfirma, men skadene hun har påført oss er formidable, sier Michael Flutie.

President Bill Clinton er sjokkert over motemiljøet, og har antydet at det vil komme en lov som påbyr narkotikatester av modellene før catwalk-jobbing.