ETTERLYST: Tidligere toppmodell Angie Sanclemente er en av Sør-Amerikas mest ettersøkte. Nå er hun også etterlyst internasjonalt av Interpol. Foto: Interpol
ETTERLYST: Tidligere toppmodell Angie Sanclemente er en av Sør-Amerikas mest ettersøkte. Nå er hun også etterlyst internasjonalt av Interpol. Foto: InterpolVis mer

Toppmodell etterlyst som narkodronning

Hevder sin uskyld på Facebook.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): For ti år siden gikk hun på catwalken som toppmodell, viser en video CNN har fått tilgang til. Nå er den kolombianske modellen Angie Sanclemente en av Sør-Amerikas mest ettersøkte kriminelle og Interpol har nylig utsendt en internasjonal arrestordre på henne.

Hun skal nå befinne seg i Argentina, ifølge forsvarsadvokaten.

Modeller smuglet narkotikaMyndighetene mener Sanclemente har ledet en internasjonal operasjon som bruker modeller til å smugle narkotika uten å vekke for mye oppmerksomhet. Modellene skal ha smuglet kofferter fylt med kokain ut av flyplassen i Buenos Aires.

- Jeg er overbevist om at Sanclemente er dypt involvert i narkotikasmuglingen, men jeg kan ikke slå fast hvilken rolle hun har hatt, sier en politikilde nær etterforskningen til CNN.

Seks personer, fire menn og to kvinner, har så langt blitt arrestert. Blant dem 21-åringen identifisert som «Maria», som ble arrestert på flyplassen i Buenos Aires i desember da hun prøvde å komme seg om bord et rutefly til Cancun i Mexico med 55 kilo kokain. Gateverdien på dette beslaget er anslått å være på rundt 3,3 millioner dollar (over 20 millioner kroner) på gatene i USA eller Europa, ifølge amerikanske myndigheter.

AKTIV PÅ FACEBOOK: Den siste tida har etterlyste Angie Sanclemente vært aktiv på Facebook. I en melding til CNN skriver hun at hun er uskyldig. Foto: Faksimile av Facebook
AKTIV PÅ FACEBOOK: Den siste tida har etterlyste Angie Sanclemente vært aktiv på Facebook. I en melding til CNN skriver hun at hun er uskyldig. Foto: Faksimile av Facebook Vis mer

CNNs kilder opplyser at enkelte av de arresterte har navngitt Sanclemente og hennes argentinske modellkjæreste som lederne. Sanclementes kjæreste er blant de arresterte.

- Jeg er uskyldigTil tross for at hun er etterlyst over hele verden, har den nå 30 år gamle kvinnen oppdatert Facebook-profilen sin gjentatte ganger, i tillegg til å ha lagt til flere venner. I en melding til CNN skriver Sanclemente at hun er svært lei seg og såret av saken.

- Jeg skjønner ikke hvordan pressen kan ødelegge en uskyldig person. Jeg vil ikke i fengsel. Jeg fortjener det ikke. Jeg er uskyldig, skriver hun.

Sanclementes advokat, Guillermo Tiscornia, sier han har bedt retten i Argentina tillate at hun får vitne uten å risikere fengselsopphold.

- Hun er redd for å dra i fengsel i Argentina. Hun er en vakker kvinne og hun er redd for å bli voldtatt i fengselet. Hun kan stå overfor alvorlige fysiske og psykiske skader, sier han.

ETTERLYST: Angie Sanclemente. Foto: Interpol
ETTERLYST: Angie Sanclemente. Foto: Interpol Vis mer