Toppmøtet: Ingen løsning

Russlands statsminister Jevgenij Primakov hadde et kort møte med Jugoslavias president Slobodan Milosevic. Ifølge kilder i den serbiske ledelsen ser det ikke lyst ut for en politisk løsning på Kosovo-konflikten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Primakov kom til Beograd tirsdag morgen med en tung delegasjon fra Moskva - både utenriksminister Igor Ivanov, forsvarsminister Igor Sergejev og to av lederne for den russiske etterretningstjenesten var med i følget.

Møtene over?

Den russiske fjernsynsstasjonen NTV meldte kort etter at første møte var over at Primakov om ikke lenge ville forlate Beograd og reise til Tyskland.

Fra Beograd meldte fjernsynet derimot at den russiske statsministeren fortsatt var i Milosevic' residens, men at det var små utsikter til at samtalene ville føre fram. Opplysningene kom fra en kilde nær den serbiske ledelsen. - Det blir ingen løsning så lenge NATO bomber, sa kilden.

- Det blir ingen underskrift på Ramobuillet-avtalen under noen omstendighet, og særlig ikke mens dette foregår, skal kilden ha sagt.

Ingen illusjoner

Sikkerhetstiltakene var svært strenge da den russiske delegasjonen fløy inn til Beograd etter en natt med NATO-bombing. En flyfabrikk i utkanten av byen skal ha vært truffet.

Ved ankomsten sa Primakov ifølge det jugoslaviske nyhetsbyrået Tanjug at han vil forsøke «få konflikten over på det politiske plan» etter seks dager med NATO-bombing.

Primakov og den øvrige toppledelsen gjør et nytt forsøk på å finne en diplomatisk løsning på Kosovo-krisen etter oppdrag fra president Boris Jeltsin.

NATO hilser initiativet velkommen, men har ikke de store illusjoner om utbyttet av turen. NATO-talsmenn sier at bombingen av jugoslaviske mål vil fortsette til Milosevic-regimet innstiller overgrepene mot sivile i Kosovo.

(NTB-AFP-Reuters)

LITE NYTT: Primakovs meklingsforsøk førte ikke fram.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer