Toppmøtet uten resultater

Toppmøtet om fredsprosessen i Midtøsten endte i morges uten resultater. Israel gikk ikke med på å trekke seg tilbake fra Vestbredden, som tidligere lovet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Først forlot palestinernes president Yasser Arafat møtet med USAs president Bill Clinton og Israels statsminister Benjamin Netanyahu uten kommentarer. Deretter erklærte en amerikansk talsmann at toppmøtet var over.

Møtet mellom de tre partene hadde da bare vart i ca. to timer, og det ble raskt tolket at møtet måtte ha vært mislykket. Målet med møtet var blant annet å få Israel med på trekke seg tilbake fra Vestbredden som lovet.

Ifølge israelsk fjernsyn gikk ikke Israel med på dette. Israel nektet også å endre sin politikk i spørsmålet om løslatelse av palestinske fanger.

President Clinton sa i en kommentar etter møtet at israelerne og palestinerne var blitt enige om nye skritt for å bringe fredsprosessen videre, men han unnlot å svare på om Israel vil oppfylle løftene om tilbaketrekking.

- Jeg har oppnådd det jeg kom hit for å oppnå, sa Clinton, og la til at det gjenstår å finne fram til praktiske løsninger.

Clinton sa at partene var blitt enige om å opprette en uformell kanal for å takle det vanskelige spørsmålet om løslatelse av palestinske fanger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer