Toppnotering for KrF - bunnotering for Høyre

Kristelig Folkeparti gjør et nytt byks fram på MMIs politiske barometer for januar, mens Høyre fortsetter raset nedover.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KrF går fram med 4,5 prosentpoeng, mens Høyre går tilbake med 4,3. Begge får rekordnoteringer: KrF alle tiders topp med 20,3, Høyre alle tiders bunnotering med 11,1 prosent.

De øvrige partiene har mindre utslag. Men Arbeiderpartiet går tilbake med 2,6 prosentpoeng, og havner på 31,0. Fremskrittspartiet går fram med 0,7, Senterpartiet fram med 1,0, SV fram med 0,4 og Venstre tilbake med 0,1.

Kristelig Folkeparti tar velgere fra alle partier, tallmessig mest fra Arbeiderpartiet og Høyre, som mister henholdsvis 6,9 og 12,1 prosent av sine velgere fra i høst til KrF.
Senterpartiet taper prosentvis mest, med 17,8 prosent av Sp-velgerne ved stortingsvalget i september, mens Venstre avgir 10 prosent av sine. Til gjengjeld taper KrF litt til Arbeiderpartiet og litt til Senterpartiet, men ikke til andre partier.

Høyre i bunn

Høyre på sin side har dårlig oppslutning blant sine egne fra høstens valg, og taper litt til Arbeiderpartiet. Partiet taper mest til KrF, men også 4,2 prosent til Fremskrittspartiet.

Høyre er med andre ord i det klassiske mellompartidilemma og taper stemmer til begge sider.

Det eneste parti det tar stemmer fra er Arbeiderpartiet, men det er minimalt.

Arbeiderpartiet taper velgere til Kristelig Folkeparti og til SV først og fremst, men tar også igjen noe fra de fleste partier. Mye av tilbakegangen skyldes at nær 15 prosent av høstens Ap-velgere nå ikke vet hva de skal stemme.

Målingen er gjort tirsdag, onsdag og torsdag denne uka, midt under uroen rundt partiledelsen i Høyre.

PETERSENS PLAGE: </B>Uro, kritikk, sprikende utspill og historisk bunnivå på meningsmålingene.