Toppolitiker hevder pleierne lot mannen dø:- Ville brenne ned sykehuset

Ann Clwyd brast i gråt fra talerstolen, og raser mot sykehuset etter mannens død.

DØDE PÅ SYKEHUS: Ann Clwyds mann døde av lungebetennelse mens han lå her på universitetssykehuset i Cardiff. Foto: Wikimedia Commons
DØDE PÅ SYKEHUS: Ann Clwyds mann døde av lungebetennelse mens han lå her på universitetssykehuset i Cardiff. Foto: Wikimedia Commons Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det respekterte britiske parlamentsmedlemmet mistet mannen Owen Roberts for seks uker siden. Hun forteller om tragedien i et sterkt intervju med Daily Mail.

Roberts var led av multippel sklerose, da han ble innlagt på universitetssykehuset i Cardiff i Wales. Mens han var innlagt fikk 73-åringen lungebetennelse - og kona mener det er pleierne og legenes feil.

Ann Clwyd sier i intervjuet at hun formodet at sykehuset ville ta godt hånd om mannen. Men slik gikk det ikke.

Brast i gråt Den respekterte politikeren tok denne uka opp den tragiske hendelsen i Underhuset i det britiske parlamentet. Der stilte hun statsminister David Cameron til veggs over regjeringens helsepolitikk.

Clwyd, som brast i gråt mens hun hadde ordet, ville ifølge Daily Telegraph ha et svar på hva regjeringen vil gjøre med sykepleiere som ikke klarer å utvise medlidenhet i jobben sin.

Helseminister Jeremy Hunt hadde selv erkjent at dette var et problem i et innlegg like før Clwyd fikk ordet, der han sa at nivået på den daglige pleien var et av helsevesenet NHS' største problemer, og at man i enkelte tilfeller kunne si at sykehuspersonell utviser en «normalisering av ondskap».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer