Toppolitiker krever gjengrapport

Byrådet i Oslo har bedt etatene og institusjonene i kommunen om en rapport som redegjør for utviklingen i arbeidet med å forebygge gjengkriminalitet i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var i går formiddag at byråd Trine Skei Grande, som har det politiske ansvaret for arbeidet mot gjengkriminalitet i hovedstaden, ba sine ansatte om en grundig redegjørelse.

Fullstendig oversikt

Rapporten er ventet om kort tid, og vil omfatte økonomiske bevilgninger, tiltak som er satt i gang, og en oversikt over de konkrete resultatene som er oppnådd for å forebygge gjengvirksomhet. I formiddag har en spesialrådgiver fra Oslo kommune vært i samtaler med Oslo-politiet om situasjonen som har oppstått i hovedstaden etter gjengdrapet mandag kveld.

Kultur og utdanningsbyråden i Oslo tok initiativ til et samarbeid mellom Oslo kommune, politiet og Justisdepartementet for ett år siden. De tre grupperingene skulle samordne sine ressurser for å demme opp for gjengkrim i Oslo.

- Jeg har bedt om en orientering om arbeidet som er gjennomført det siste året, på bakgrunn av drapet denne uka, men også fordi jeg ny i stillingen som byråd, sier Trine Skei Grande til Dagbladet.no.

Nye prioriteringer

Etter at rapporten er klar vil Skei Grande be om et møte med justisministeren for å se hva som kan gjøres framover for å forbedre arbeidet som er satt i gang. Det kan også bli aktuelt å omdisponere økonomiske midler, dersom det viser seg at prosjekter som er satt i gang ikke har gitt de ønskede resultatene.