Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Toppolitiker mener toppløspiker fører til vold i hjemmet

Vil forby «Side 3-pikene».

KAN BLI FORBUDT: En britisk arbeider tar seg en lunsjpause og koser seg med toppløse Amii på 25 fra Birmingham. Nå kan det bli en slutt på toppløskvinner i Storbritannias største aviser. Foto: Richard Baker / In Pictures / Corbis / NTB Scanpix
KAN BLI FORBUDT: En britisk arbeider tar seg en lunsjpause og koser seg med toppløse Amii på 25 fra Birmingham. Nå kan det bli en slutt på toppløskvinner i Storbritannias største aviser. Foto: Richard Baker / In Pictures / Corbis / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I flere av våre naboland her i Vest-Europa er toppløse kvinner et hverdagslig innslag i tabloidavisene.

I Storbritannia er tabloiden The Sun famøst kjent for sine «Side 3-piker», mens også danskene for eksempel har liknende tradisjoner.

I et intervju med avisa The Independent sin søndagsutgave, rykker imidlertid den britiske kvinnerettsministeren Lynne Featherstone ut med en kraftig advarsel mot de toppløse kvinnene.

Ansvar for å bekjempe vold mot kvinner Avisa skriver at hun mener «The Suns Side 3-piker fører til vold i hjemmet». Den folkevalgte Liberaldemokratene-politikeren sier hun vil skrive under på en underskriftskampanje som vil forby toppløssidene fordi de «har en ødeleggende effekt» på kvinner.

Hun er en av de mest erfarne regjeringsmedlemmene fra Liberaldemokratene og britenes statsminister David Cameron utnevnte henne nylig til minister med et spesielt ansvar for å bekjempe vold mot kvinner verden rundt.

Featherstone er en juniorminister i Home Office, innenriksdepartementet.

Ifølge The Independent har mer enn 30 000 personer skrevet under på at «Side 3-pikene» bør forbys. Featherstone erkjenner overfor avisa at hun kan få et stempel som en trist og kjedelig minister, men sier at det finnes gode argumenter for å forby toppløsbildene i avisa.

- Hvis du sitter på T-banen kan du oppleve at «Side 3» lyser mot deg og din unge datter, og du vil kanskje ikke at det skal være rollemodellen hennes, sier Featherstone og fortsetter:

- Ikke harmløst i det hele tatt - Det handler om den konstanten trenden av at kvinner blir seksualisert i det offentlige rom, noe som har mye å si for holdninger og vold i hjemmet, sier hun.

Politikeren avslutter med følgende utspill rettet mot de som synes hun går for langt når hun vil forby toppløsbildene.

- Selv om en haug med karer sier til meg: «Du er sur og bitter. Glemt det, det er harmløst», så vil jeg si at det faktisk ikke er harmløst i det hele tatt.

Ifølge Daily Mail er det Lucy Holmes som står bak underskriftskampanjen. Hun henvender seg direkte til Dominic Mohan, redaktøren i The Sun.

- Dominic, slutt å dytte toppløsbilder av unge kvinner inn i Storbritannias mest leste avis. Slutt å lære leserne dine at de skal se på kvinner som sexobjekter, heter det i kampanjen.

TIL KAMP MOT SIDE 3: Den britiske politikeren Lynne Featherstone får mye oppmerksomhet for sitt utspill mot toppløspikene.
TIL KAMP MOT SIDE 3: Den britiske politikeren Lynne Featherstone får mye oppmerksomhet for sitt utspill mot toppløspikene. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media