Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Toppolitiker og riks- kjendiser på telesex- damenes svarteliste

Slått opp til skrekk og advarsel på «skammens dør» hos Koseprat.no.

GIGANTBELØP: Flere kunder har brukt sekssifrede beløp på telesex. Denne kunden har ifølge Dagbladets dokumentasjon betalt 98 000,- på ei uke, og kan derfor på ny bli oppringt - og belastet - for mer telesex. Foto: Privat
GIGANTBELØP: Flere kunder har brukt sekssifrede beløp på telesex. Denne kunden har ifølge Dagbladets dokumentasjon betalt 98 000,- på ei uke, og kan derfor på ny bli oppringt - og belastet - for mer telesex. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): «Skammens dør» i lokalene til Koseprat.no ved Carl Berners plass i Oslo er dekket av A4-ark med påskrevne navn.

Totalt er over 700 navn oppført. Disse utgjør telesexvertinnenes «bannlystliste» - lista over kunder som ikke skal bli betjent.

Dagbladet har denne uka avslørt hvordan selskapet Abacom, gjennom nettstedet Koseprat.no, har tilbudt pedo- og dyresextjenester på telefon og lurt kunder til å bruke penger på telesex gjennom falske Facebook-profiler. Vertinner skal også ha møtt en kunde for å ha grov S&M-sex - og stukket av med pengene hans.

Kripos er varslet om selskapet.

Samfunnstopper Dagbladet kjenner identiteten til de over 700 mennene - og kvinnene - som står på bannlystlista. På lista finnes flere profilerte samfunnstopper:

• En tungt profilert og erfaren stortingspolitiker
• To høyt respekterte og bredt omtalte kulturpersonligheter
• Suksessrike næringslivsledere
• To meritterte mediefolk

Stortingspolitikeren bekrefter overfor Dagbladet at han har fått «rare» fakturaer, men sier han ikke kan huske å ha ringt telesextelefonen.

Ingen belastning - Disse fakturaene mener jeg at stammer fra en psykisk ustabil person som for noen år siden la meg for hat gjennom en politisk posisjon jeg hadde. Vedkommende brukte mitt navn til å blant annet bestille pornofilmer, sier stortingspolitikeren til Dagbladet.

SVARER: Jennie Røyert (30) opplyser at det oftest er økonomiske grunner til at kunder blir ført opp på svartelista til Koseprat.no. Foto: Privat
SVARER: Jennie Røyert (30) opplyser at det oftest er økonomiske grunner til at kunder blir ført opp på svartelista til Koseprat.no. Foto: Privat Vis mer

- Jeg mottok da fakturaer for dette, men de ble aldri betalt, og materialet overbragt politiet.

- Har du ringt sextelefoner?

- Jeg kan ikke huske å noen gang ha ringt eller på noen måte hatt noen kontakt med noe slikt firma. Det er ingen belastning for meg å stå på svartelista til et telesexfirma.

Sto i gjeld Om noen av kundene på bannlystlista ringer til sextelefonen, skal de ikke bli betjent. Gjennom sin advokat Tomm Skaug opplyser Abacom-eier Jennie Røyert i en e-post at følgende årsaker fører en kunde opp på bannlystlista:

• Før utsendelse av faktura, sperres innringere etter fem inngående samtaler
• Innringere med betalingsrestanse i størrelsesorden kr 5.000,- eller mer
• Innringere med betalingsanmerkninger
• Brukere som ønsker (ber om) å sperre seg selv
• Sperring etter anmodning fra verge

Røyert vil ikke kommentere de profilerte telesexbrukerne.

- Betalte 98 000,- Tirsdag intervjuet Dagbladet telesexkunden «Einar», som sa han skyldte selskapet over 100 000,- kroner. I dokumentasjon Dagbladet har står følgende notat oppført om en annen stamkunde:

- «XX» har betalt 98 000 denne uken. Kan ringes.

«SKAMMENS DØR»: Her står over 700 navn på bannlyste telesexkunder oppført, blant dem flere profilerte samfunnstopper. Navnene er sladdet av Dagbladet. Foto: Privat
«SKAMMENS DØR»: Her står over 700 navn på bannlyste telesexkunder oppført, blant dem flere profilerte samfunnstopper. Navnene er sladdet av Dagbladet. Foto: Privat Vis mer

I ei kundeliste står følgende om mannen: «En veldig hyggelig mann. (...) Vil møte en jente. Ring og prat og si du har hørt så mye fint om han.» Mannen er en såkalt all service-kunde. Ifølge Koseprat.no betyr all service «garanterte sextreff».

Advokat Skaug skriver i en e-post at kunder kan bli oppringt etter avtale.
 
- Det er ikke vanlig at kunder betaler oppmot/over 100 000,- for telesex. Noen kunder forhåndsinnbetaler større beløp, også i femsifret størrelsesorden. Andre, sikre betalere, får etter eget ønske en etterskuddsvis samlefaktura.