Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Toppolitiker trekker seg

Johan Jakobsson trekker seg som partisekretær for det svenske Folkpartiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) Det kommer fram i en pressemelding fra partiet i ettermiddag, melder svenske Aftonbladet.

Jakobssen trekker seg etter at det i går ble kjent at Folkpartiet hadde spionert på Göran Persson.

På en pressekonferanse tidligere i dag sa Folkparti-leder Lars Leijonborg at han hadde full tillit til Jakobsson. Men bare timer etter velger altså partisekretæren å gå av.

- På pressekonferansen i dag sa Lars Leijonbort at han fortsatt hadde tillit til meg. Min avgjørelse er at det er best for Folkpartiet at jeg går av. Spørsmål om hvorfor jeg ikke reagerte kraftigere i mars skal ikke stå i veien for de viktige spørsmålene som valgkampen bør handle om. Derfor har jeg blitt enig med Lars Leijonborg om at jeg forlater stillingen som partisekretær med umiddelbar virkning, skriver Jakobsson i pressemeldingen.

Det var mindre enn to uker før valget den 17. september at Sverige ble rammet av nok en politikerskandale. Sosialdemokratene i Sverige har hatt mistanke om at de har blitt utsatt for systematisk hacking. Natt til i går bekreftet så flere kilder i Folkpartiet at de hadde mulighet til å gå inn i Sosialdemokratenes interne nettverk og lese Perssons hemmelige valgkampplaner, skrev Expressen.

Sosialdemokratene har nå politianmeldt Folkpartiet for dataspionasje.

TREKKER SEG: Partisekretær for det svenske Folkpartiet Johan Jakobsson.