Toppolitikere ber Coca-Cola utøve press i Martine-saken

Ber om at de vurderer sine forbindelser til Farouk Abdulhaks far.

London, England, 20100210:  Drapet på Martine Vik Magnussen i London i 2008.  Martines far, Odd Petter Magnussen besøker Scotland Yard og avslutter med fakkeltog sammen med 100 studenter for Martine.  Plakat med bilde av henne.  Foto:  Keith Hammett / Dagbladet
London, England, 20100210: Drapet på Martine Vik Magnussen i London i 2008. Martines far, Odd Petter Magnussen besøker Scotland Yard og avslutter med fakkeltog sammen med 100 studenter for Martine. Plakat med bilde av henne. Foto: Keith Hammett / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Politikere fra alle partiene på Stortinget ber Coca-Cola og andre stornavn som samarbeider med ettersøkte Farouk Abdulhaks far, om å vurdere sine forbindelser til milliardæren.

Brevet sendes over helgen og er skrevet i samarbeid med Martine Vik Magnussens far. Det går blant annet ut til de multinasjonale storkonsernene Coca-Cola, Mercedes-Benz-produsenten Daimler AG, Whirpool og Philips, skriver VG.

- Vi håper selskapene vil orientere Abdulhak om denne saken og at de overveier om det er i samsvar med deres etiske standard å ha forretningsforbindelser med en som forhindrer britisk politi i en pågående drapsetterforskning, sier Høyre-representant Michael Tetzschner.

Multimilliardæren Shaher Abdulhak har betydelige forretningsinteresser i olje- og brusindustrien. Britisk politi mener han bruker sin posisjon som en av Jemens mektigste menn til å skjule sønnen Farouk, som er ettersøkt av britisk politi for drapet på Martine i London i 2008.

I brevet viser politikerne også til at Abdulhak, som har spesialagenturet for de store merkevarene i sin region, knyttes til både korrupsjon og uetisk forretningsvirksomhet. Men de understreker at de ikke oppfordrer til noen boikott av Jemen-milliardærens forretningsimperium.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer