Toppolitikere ber Coca-Cola utøve press i Martine-saken

Ber om at de vurderer sine forbindelser til Farouk Abdulhaks far.

London, England, 20100210:  Drapet på Martine Vik Magnussen i London i 2008.  Martines far, Odd Petter Magnussen besøker Scotland Yard og avslutter med fakkeltog sammen med 100 studenter for Martine.  Plakat med bilde av henne.  Foto:  Keith Hammett / Dagbladet
London, England, 20100210: Drapet på Martine Vik Magnussen i London i 2008. Martines far, Odd Petter Magnussen besøker Scotland Yard og avslutter med fakkeltog sammen med 100 studenter for Martine. Plakat med bilde av henne. Foto: Keith Hammett / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politikere fra alle partiene på Stortinget ber Coca-Cola og andre stornavn som samarbeider med ettersøkte Farouk Abdulhaks far, om å vurdere sine forbindelser til milliardæren.

Brevet sendes over helgen og er skrevet i samarbeid med Martine Vik Magnussens far. Det går blant annet ut til de multinasjonale storkonsernene Coca-Cola, Mercedes-Benz-produsenten Daimler AG, Whirpool og Philips, skriver VG.

- Vi håper selskapene vil orientere Abdulhak om denne saken og at de overveier om det er i samsvar med deres etiske standard å ha forretningsforbindelser med en som forhindrer britisk politi i en pågående drapsetterforskning, sier Høyre-representant Michael Tetzschner.

Multimilliardæren Shaher Abdulhak har betydelige forretningsinteresser i olje- og brusindustrien. Britisk politi mener han bruker sin posisjon som en av Jemens mektigste menn til å skjule sønnen Farouk, som er ettersøkt av britisk politi for drapet på Martine i London i 2008.

I brevet viser politikerne også til at Abdulhak, som har spesialagenturet for de store merkevarene i sin region, knyttes til både korrupsjon og uetisk forretningsvirksomhet. Men de understreker at de ikke oppfordrer til noen boikott av Jemen-milliardærens forretningsimperium.

Nylig ble det også klart at norske og britiske myndigheter skal ta kontakt med myndighetene i USA, siden Farouk også har amerikansk pass.

(NTB)