Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Toppolitikere rammet av ID-tyveri

Blant annet justisminister Knut Storberget (Ap) og Frp-leder Siv Jensen.

ETTERFORSKES: Justisminister Knut Storberget er blitt utsatt for ID-tyveri, i likhet med flere andre politikere. Foto: Lise Åserud / SCANPIX
ETTERFORSKES: Justisminister Knut Storberget er blitt utsatt for ID-tyveri, i likhet med flere andre politikere. Foto: Lise Åserud / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Flere norske toppolitikere, blant annet justisminister Knut Storberget (Ap) og Frp-leder Siv Jensen, er rammet av ID-tyveri.

Oslo-politiet etterforsker ID-tyveriet, skriver VG. Tyveriene ble oppdaget i en intern kontroll hos Telenor. Da kom det fram at uvedkommende har hentet ut fødselsnummer til 21 personer, blant dem flere toppolitikere.

- Statsministerens kontor er kjent med at det er besluttet å iverksette etterforskning. Vi henviser til Oslo politidistrikt for ytterligere kommentarer, sier Torbjørn Giæver Eriksen, statssekretær ved SMK, til VG.

Giæver Eriksen vil ikke kommentere om Jens Stoltenberg er blant de rammede. Storberget og Jensen er to som har fått sine personlige opplysninger på avveie.

- Ubehagelig

- Jeg har fått opplyst at det er hentet ut opplysninger på flere statsråder, ja. Men det vil jeg ikke gå nærmere inn på. Jeg har fått opplyst av politiet at saken er under etterforskning, sier Storberget.

Siv Jensen bekrefter at hun er blitt varslet om at hun er blant dem som er rammet.

- Det er en veldig ubehagelig følelse. Du vet ikke hvilke intensjoner de som har stjålet det har, sier hun til avisen.

Tyveriprogram

Storberget sier at han fått sperret tilgangen til kredittopplysninger om ham som en følge av saken.

Informasjonssjef Elisabeth Evjen i Telenor opplyser at dere sider ikke er blitt hacket.

Det som antakeligvis har skjedd er at det er brukt et program som sender forespørsler til Folkeregisteret om fødselsnummer og navn stemmer, helt til det kommer fram til det virkelige nummeret og får bekreftelse fra registeret.(NTB)


RAMMET: Partileder i Fremskrittspartiet, Siv Jensen, sier avsløringen er ubehagelig. Foto: Berit Roald / Scanpix
RAMMET: Partileder i Fremskrittspartiet, Siv Jensen, sier avsløringen er ubehagelig. Foto: Berit Roald / Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media