Toppsjef i Blindeforbundet funnet drept

Organisasjonsleder Thor Aasvestad (47) i Norges Blindeforbund ble funnet død etter en brann i Bidenkaps gate i Oslo natt til torsdag. Politiet er sikre på at han ble drept før brannen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- På grunn av brannskadene på liket, ble vi ikke klar over at han var drept før vi fikk obduksjonsrapporten. Det kom helt overraskende på oss, sier politiavdelingssjef Finn Abrahamsen i Oslo politidistrikt til Dagbladet.

For ikke å skade etterforskningen, vil han ikke si hvordan Aasvestad ble drept.

- Aasvestad ble sist sett ved Oslo S. klokka 13.00 på 17. mai. Siden er det ikke gjort noen observasjoner av ham før brannen, sier Abrahamsen.

Gjennomsøker homofilt miljø

Politiinspektør Gunnar Larsen i Oslo politidistrikt sier til NTB at Aasvestad vanket i et homofilt miljø, og 17. mai hadde han planer om å besøke London Pub i Oslo, som er et utested for homofile.

Ifølge Larsen har to homofile menn blitt drept i Oslo de siste årene. En 41 år gammel mann ble drept med kniv i sin bolig i Dunkers gate i mars 1997. I april 1998 ble en 47 år gammel mann drept på et pensjonat i Oslo.

- Dette var nærmest affektdrap, og begge gjerningsmennene ble tatt, sier Larsen. Han mener det er for tidlig å si om drapet i Bidenkaps gate 2 var et affektdrap.

Rundspørring

Politiet fikk obduksjonsrapporten fredag formiddag. I tiden etter har politiet avhørt familie og bekjente av den drepte. Aasvestad bodde i leiligheten sammen med en partner, som ikke var til stede under brannen. Vedkommende var bortreist og er utenfor mistanke.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer