Toppsjef i Blindeforbundet funnet drept

Organisasjonsleder Thor Aasvestad (47) i Norges Blindeforbund ble funnet død etter en brann i Bidenkaps gate i Oslo natt til torsdag. Politiet er sikre på at han ble drept før brannen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- På grunn av brannskadene på liket, ble vi ikke klar over at han var drept før vi fikk obduksjonsrapporten. Det kom helt overraskende på oss, sier politiavdelingssjef Finn Abrahamsen i Oslo politidistrikt til Dagbladet.

For ikke å skade etterforskningen, vil han ikke si hvordan Aasvestad ble drept.

- Aasvestad ble sist sett ved Oslo S. klokka 13.00 på 17. mai. Siden er det ikke gjort noen observasjoner av ham før brannen, sier Abrahamsen.

Gjennomsøker homofilt miljø

Politiinspektør Gunnar Larsen i Oslo politidistrikt sier til NTB at Aasvestad vanket i et homofilt miljø, og 17. mai hadde han planer om å besøke London Pub i Oslo, som er et utested for homofile.

Ifølge Larsen har to homofile menn blitt drept i Oslo de siste årene. En 41 år gammel mann ble drept med kniv i sin bolig i Dunkers gate i mars 1997. I april 1998 ble en 47 år gammel mann drept på et pensjonat i Oslo.

- Dette var nærmest affektdrap, og begge gjerningsmennene ble tatt, sier Larsen. Han mener det er for tidlig å si om drapet i Bidenkaps gate 2 var et affektdrap.

Rundspørring

Politiet fikk obduksjonsrapporten fredag formiddag. I tiden etter har politiet avhørt familie og bekjente av den drepte. Aasvestad bodde i leiligheten sammen med en partner, som ikke var til stede under brannen. Vedkommende var bortreist og er utenfor mistanke.

- Vi kommer til å fortsette rundspørringen, avhøre vitner og foreta tekniske undersøkelser. Vi håper også på å få tips når saken nå blir kjent i mediene, sier Gunnar Larsen.

Brannen brøt ut loftsleiligheten i Bidenkaps gate 2, rett ved det gamle Rikshospitalet, ved 02-tida torsdag morgen.

- Røykdykkere gikk inn og fant den omkomne i loftsleiligheten, sa brannmester Trond Sætre til Dagbladet.

Politiet vil gjerne at personer som kan ha tips om drapet, tar kontakt med dem på telefon 22 66 84 10 eller 22 66 90 50.

SKJULTE DRAP: Brannen i Bidenkaps gate viste seg å skjule et drap.
BRANN: Thor Aasvestad ble funnet død i loftsleiligheten i Bidenkaps gate i Oslo.