Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Toppsjef i storbank går av etter Panama-anklager

- På grunn av medienes forhåndsdømming, eksdirektøren for Hypobank i Østerrike.

 TOPPSJEFEN TREKKER SEG:  Hypo Landesbank  er stor i Østerrike, og bankens navn har dukket opp i de såkalte Panama Papers i forbindelse med skatteparadiser. Foto: Leonhard Foeger, Reuters/NTB Scanpix.
TOPPSJEFEN TREKKER SEG: Hypo Landesbank er stor i Østerrike, og bankens navn har dukket opp i de såkalte Panama Papers i forbindelse med skatteparadiser. Foto: Leonhard Foeger, Reuters/NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Toppsjefen i en storbank i Østerrike trekker seg etter anklager om bruk av skatteparadiser basert på opplysninger i Panama Papers.

Hypo Landesbank Vorarlberg opplyste torsdag at Michael Grahammer, som har ledet banken siden 2012, går av.

Årsaken er anklager mot banken basert på informasjon i den store mengden dokumenter som stammer fra advokatfirmaet Mossack Fonseca i Panama.

Her går det fram at Hypo Landesbank Vorarlberg har forbindelser, via Liechtenstein, til selskaper i skatteparadiser, ifølge kringkasteren ORF.

- Forhåndsdømming
Lignende opplysninger er kommet fram også om en annen østerriksk bank, Raiffeisen Bank International. Finanstilsynet i Østerrike har satt i gang en gransking av begge bankene for å finne ut om de har gjort nok for å forhindre hvitvasking av penger.

Grahammer sier han er helt sikker på at Hypo Landesbank Vorarlberg ikke har brutt lover eller regler.

- Medienes forhåndsdømming av Hypo Vorarlberg og meg selv de siste dagene har vært utslagsgivende for at jeg har gått til dette skrittet, sier han i en uttalelse.

(NTB - Reuters).

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram