Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Toppsjefen bukker 13 ganger for å vise sin anger. Så kommer plutselig det uventede slaget

Kan være skyld i 92 dødsfall.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det var voldsom interesse knyttet til pressekonferansen firmaet Reckitt Benckiser avholdt i Sør-Korea i dag. For første gang annerkjente selskapet at deres produkter kunne knyttes til så mange som 92 dødsfall. Det skriver The Guardian.

Sjefen for selskapets virksomhet i Sør-Korea og Japan, Ata Safdar, tok podiet, og bukket 13 ganger for å vise ydmykhet og anger overfor den frammøtte pressen og de etterlatte.

Men det var ikke unnskyldning god nok for flere av de som hadde møtt opp. Videobilder fra seansen viser hvordan en mann tar seg opp på podiet, og avleverer et slag i nakken på toppsjefen.

- Vi er sene Safdar ble tydelig opprørt, og ba pent om å få lov til å fortsette å lese opp unnskyldningen sin.

- Dagens beklagelse handler om aksept for det ansvaret vi har. For den skaden vi har gjort. Dette er første gang vi aksepterer dette ansvaret, og vi kommer med en uforbeholden unnskyldning, sa han.

- Vi er sene. Det er fem år siden, og unnskyldningen kommer altfor sent.

Erstatning Bakgrunnen for anklagene mot selskapet er et av deres produkter. En væske man kunne tilsette vannet i en luftfukter. Salget av dette produktet ble stoppet i 2011.

Safdar sa videre at 178 personer lever med senskader som følge av bruken, og at de nå jobber med hvordan de skal utbetale erstatning til de berørte.

Myndighetene etterforsker nå produsenten for å finne ut om de har gjort noe straffbart. Det antas at produktet bare ble solgt i Sør-Korea.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!