Toppsjefer flyttes etter sykehustabbe

Sykehuset Østfold Fredrikstad omplasserer to toppsjefer ved kvinneklinikken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Reaksjonen kommer etter at en 39-årig gravid kvinne fra Moss døde på sykehuset i mai i fjor. Helsetilsynet gransker også to spedbarnsdødsfall ved sykehuset, opplyser administrerende sykehusdirektør Ulf Ljungblad.

Hjerneskade

Reaksjonen mot de to toppsjefene kommer etter at det ble kjent at en 39-årig kvinne fra Moss døde av en hjerneskade som følge av vitamin B-mangel på Kvinneklinikken 17. mai i fjor. Kvinnen fikk ernæringsblanding intravenøst, men blandingen ble ikke tilsatt vitamintilskudd, slik det skulle vært gjort.

Administrerende sykehusdirektør Ulf Ljungblad fikk først vite om dødsfallet etter at pressen slo opp saken denne uka. Det er derfor toppsjefene blir omplassert.

Ledersvikt

-  Alle alvorlige hendelser skal meldes til meg, og det har ikke skjedd i denne saken. Dette er ledersvikt, sier Ljungblad.

Han sier at sykehuset nå arbeider med å rette opp systemsviktene ved Kvinneklinikken.

Helsetilsynet har konkludert med at sykehuset begikk flere feil i saken. De krever nå en redegjørelse fra sykehuset for hvilke konsekvenser saken får.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.