Toppsjefer sparket etter øko-utroskap

BERGEN (Dagbladet): To toppsjefer i Selmer ASA i Bergen har fått sparken etter avsløringer om økonomisk utroskap. De to skal ha brukt firmapenger til å pusse opp praktvillaer de selv eier. Trolig dreier det seg om underslag i millionklassen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det var bedriftens internkontroll som avslørte underslaget for to uker siden.

De to kollegaene eier et eiendomsselskap sammen og skal ha fakturert Selmer for varer og tjenester til bruk under oppussing av sine egne praktvillaer.

Konfrontert med dokumenter som avslører dobbeltspillet, har begge erkjent forholdene.

Torsdag ble de avskjediget fra sine stillinger med øyeblikkelig virkning.

Betrodde sjefer

- Vi ønsker ikke å gå inn på hvor mye penger det er snakk om. Det vi kan si er at det har vært en uforenlig sammenblanding av private interesser med lederstillingen i Selmer. Vår strenge reaksjon tilsier at saken er svært alvorlig, sier informasjonssjef Leo Nygænen i Selmer ASA til Dagbladet.

De to involverte er høyt betrodde sjefer innen Selmers anleggsvirksomhet på Vestlandet. Begge er i 40- 50-årsalderen og har rundt 20 års fartstid i bedriften.

- De er vel ansette medarbeidere som har gått gradene i Selmer. De har fulgt bedriften i tykt og tynt og hatt en svært profesjonell holdning til arbeidet sitt. Det er ikke til å legge skjul på at dette gjør saken litt spesiell, sier Nygænen.

Millionbeløp

Eiendomsselskapet til de to ekssjefene ble stiftet i desember 1995. Den ene av de to står oppført som styreformann.

Gjennom selskapet ble flere praktfulle bygninger på Espeland utenfor Bergen restaurert for millionbeløp.

Blant bygningene var en praktvilla i strandkanten og et verneverdig steinslott. Trolig er det under arbeidet med disse husene underslagene har funnet sted.

- De to involverte har begått klare brudd på reglene i vår bedrift. Varer og tjenester knyttet til eiendomsselskapets byggevirksomhet er urettmessig blitt fakturert Selmer, sier Leo Nygænen.

Han understreker at de to sjefene har vært villig til å samarbeide med bedriftens internkontroll etter avsløringen om økonomisk utroskap.

Begge har ytret ønske om at alle sider av saken nå skal bli belyst.

Utelukker ikke noe

Det foregår fortsatt interne granskinger, og informasjonssjefen vil ikke spekulere i hva som vil skje videre i saken.

Han kunne i går kveld ikke fortelle når - eller om - en eventuell anmeldelse vil bli levert.

- Vi kan ikke utelukke noe i denne saken, hevder Leo Nygænen.

Ingen av de to som anklages for økonomisk utroskap, var i går tilgjengelig for kommentar.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer