Topptraver likvidert på beite

Travhesten Lady Be Good ble regelrett likvidert på beite. Den kjente varmblodshoppa kan ha blitt drept med en armbrøst eller pil og bue.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

HAKADAL (Dagbladet): Klokka 10.00 søndag morgen ble travhesten funnet i en blodpøl på et jorde i Hakadal i Nittedal. Obduksjonsrapporten viser at noen har stukket eller skutt en gjenstand inn i hjertet på hesten. Lady Be Good døde momentant. Hesten kan være drept med armbrøst, pil og bue eller en annen spiss gjenstand hvor det er brukt stor kraft.

I går ettermiddag søkte politiet etter spor på jordet der varmblodshoppa ble drept.

Lady Be Good travet sitt siste løp på Forus travbane i mai. Hun satte personlig rekord. Eier Tore Steinar Hansen (67) er fortvilet. Han hadde planlagt å bruke hesten i avl.

Etterforskes

-  Jeg er pensjonist nå, og hun er den siste hesten min. Egentlig hadde jeg planlagt å bruke henne i avl. Hun gikk det siste løpet i mai, og etter det ble hun bedekket. Jeg kan ikke skjønne hvem som vil gjøre noe slikt. Dette er rett og slett et drap, og det er jo helt meningsløst å drepe en hest. Hun hadde den tredje beste tida for hopper i år. Akkurat det er jeg stolt av, sier Hansen til Dagbladet.

Politiet i Nittedal opprettet i går egen sak på hestedrapet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer