Familievold:

Topptrener siktet for grov mishandling av egne barn

Foreldrene har anket hver sin fengslingskjennelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En mann i 40-åra bosatt i Oslo, som over flere år har vært trener for landslagsutøvere, er siktet for grov mishandling i nære relasjoner.

- Både far og mor er siktet for grov mishandling, altså vold eller krenkelser, mot eget eller egne barn, sier politiadvokat i Oslo politidistrikt, Nora Eek-Nielsen, til Dagbladet.

Det fremgår av fengslingskjennelsen at det også er opprettet en barnevernssak. Dokumentene i saken er klausulerte, men dokumenter som er relevante for siktelsen er blant annet anmeldelsen fra barnevernet og en bekymringsmelding.

Moren og faren, som er europeiske statsborgere, ble i går varetektsfengslet. Mor i fire uker, far i to uker på grunn av sitt yrke og hans økonomiske situasjon. De har begge anket fengslingskjennelsen til lagmannsretten.

- Vi valgte å begjære varetektsfengsling på grunn av faren for påvirkning av vitner i saken, sier Eek-Nielsen, som forteller at politiet er i en innledende fase av etterforskningen.

- Vi har foretatt avhør av begge foreldrene og interessante vitner. Nå skal vi gå gjennom disse avhørene, samt foreta flere avhør de kommende dagene, sier Eek-Nielsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer