Familievold:

Topptrener siktet for grov mishandling av egne barn

Foreldrene har anket hver sin fengslingskjennelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En mann i 40-åra bosatt i Oslo, som over flere år har vært trener for landslagsutøvere, er siktet for grov mishandling i nære relasjoner.

- Både far og mor er siktet for grov mishandling, altså vold eller krenkelser, mot eget eller egne barn, sier politiadvokat i Oslo politidistrikt, Nora Eek-Nielsen, til Dagbladet.

Det fremgår av fengslingskjennelsen at det også er opprettet en barnevernssak. Dokumentene i saken er klausulerte, men dokumenter som er relevante for siktelsen er blant annet anmeldelsen fra barnevernet og en bekymringsmelding.

Moren og faren, som er europeiske statsborgere, ble i går varetektsfengslet. Mor i fire uker, far i to uker på grunn av sitt yrke og hans økonomiske situasjon. De har begge anket fengslingskjennelsen til lagmannsretten.

- Vi valgte å begjære varetektsfengsling på grunn av faren for påvirkning av vitner i saken, sier Eek-Nielsen, som forteller at politiet er i en innledende fase av etterforskningen.

- Vi har foretatt avhør av begge foreldrene og interessante vitner. Nå skal vi gå gjennom disse avhørene, samt foreta flere avhør de kommende dagene, sier Eek-Nielsen.

Foreldrenes forsvarer, Therese Agnete Heggedal, ønsker ikke på nåværende tidspunkt å kommentere saken.