TIL TROMSØ: De tre partilederne, utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) og fiskeriminister Helga Pedersen (Ap) drar neste uke til Tromsø for å legge fram mer om regjeringens nordområdestrategi.
TIL TROMSØ: De tre partilederne, utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) og fiskeriminister Helga Pedersen (Ap) drar neste uke til Tromsø for å legge fram mer om regjeringens nordområdestrategi.Vis mer

Topptung regjeringsdelegasjon drar nordover

Til Tromsø for å legge fram mer om regjeringens nordområdestrategi.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De tre partilederne, utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) og fiskeriminister Helga Pedersen (Ap) drar neste uke til Tromsø for å legge fram mer om regjeringens nordområdestrategi.

Det er med andre ord en sjeldent topptung delegasjon som drar nordover for ytterligere å konkretisere Soria Moria-erklæringens formuleringer om nordområdepolitikken til de rødgrønne.

Regjeringen legger torsdag fram «Nye byggesteiner i nord. Neste trinn i regjeringens nordområdestrategi» på Polarmiljøsenteret i Tromsø.

I tillegg til statsminister og Arbeiderparti-leder Jens Stoltenberg, reiser finansminister og SV-leder Kristin Halvorsen, samferdselsminister og Senterparti-leder Liv Signe Navarsete, Ap-nestleder og fiskeri- og kystminister Helga Pedersen og utenriksminister Jonas Gahr til Tromsø.

Da regjeringen presenterte første trinn av nordområdestrategien i Tromsø i 2006 fastslo Stoltenberg at nordområdene er regjeringens viktigste strategiske satsing, og lovet resultater over tid.

- Det vi legger fram er ambisjoner, strategi, perspektiv og visjoner. Dette er ikke bare et prosjekt for Nord-Norge. Dette er et prosjekt for hele landet med betydning for hele kontinentet, sa Stoltenberg den gangen.

(NTB)