Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tør du kjøpe bruktbil av denne mannen?

En av Norges mest beryktede torpedoer, Espen Lie, har kastet seg på dotcombølgen. Fra sitt hjem i Florida tilbyr den tidligere pengeinnkreveren bruktbiler, seilerjakker og T-skjorter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg er ikke nevneverdig redd for at kundene skal la være å gjøre opp for seg, sier Espen Lie til Dagbladet.

Etter mange år i Oslos underverden har Espen Lie startet sin egen forretningsvirksomhet fra sitt hjem i Florida.

Nettbutikken, som har navnet espenlie.com, tilbyr norske kunder brukt- og veteranbiler og en egen sportskolleksjon kalt Torpedo.

Den tidligere pengeinnkreveren sier nå at han er ute av torpedomiljøet, og at han vil tjene penger på en litt mer «vanlig» måte sammen med sønnen.

Registrert i USA

Espen Lie har siden 1996 vært bosatt i Florida. Sammen med kona fikk han ideen om å starte sin egen nettbutikk. På denne måten ønsker han å tjene penger på sitt beryktede navn. Samtidig får han etter eget utsagn dyrket sin interesse for biler.

- Jeg har prøvd å pense over på en litt mer rolig måte å tjene penger på, sier Espen Lie til Dagbladet.

Forretningsideen kom til over kjøkkenbordet hjemme.

- Vi begynte i det små med T-skjorter, men etter hvert som etterspørselen økte bestemte vi oss for å utvide butikken, sier Lie.

Selskapet, som er registrert i USA, har så langt ikke utarbeidet noe regnskap eller budsjett.

- Vi tar det litt som det kommer, sier Lie.

Beryktet torpedo

Espen Lie var i en årrekke en av de mest beryktede torpedoene i Oslos underverden. Sammen med Ole Christian Bach var han tiltalt for heleri av fire malerier, blant annet Munchs «Madonna». I 1991 ble han dømt for rettsstridig tvang og legemsbeskadigelse. Lie tror ikke at hans bakgrunn skremmer bort kunder.

- Min erfaring så langt er at jeg selger på navnet. Folk knytter noe mystisk og spennende til navnet mitt. For bedriften har det så langt vært positivt, sier den tidligere torpedoen.

Han er ikke redd for at kundene skal unnlate å gjøre opp for seg.

- Får jeg ikke betalt, skal vi vel alltids finne en måte å løse det problemet på. Det har jeg jo tross alt litt erfaring med, sier Lie.

Prøver våpen

Foruten nettbutikken inneholder hjemmesida linker til den franske og spanske fremmedlegionen, US Army og Green Beret. I tillegg reklamerer Lie for de årlige konferansen Soldier of Fortune Convention i Las Vegas, der du ifølge Lie kan «prøve de våpen du måtte drømme om i det rette miljøet».

- Jeg har lagd en hjemmeside om ting som jeg interesserer meg for. Valget av Torpedo som merkenavn er helt bevisst. Jeg ville se hvordan publikum reagerte, og det har vist seg å være positivt, sier Lie, som innrømmer at han kanskje kastet seg på nettbølgen vel seint.

KJÆRT BARN, MANGE NAVN: Torpedo er navnet på kleskolleksjonen.
RØVERKJØP: Espen Lie reklamerer for konferansen Soldier of Fortune Convention i Las Vegas.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling