- Tør ikke dra inn til byen

FUENGIROLA/OSLO (Dagbladet): Tusenvis av nordmenn ferierer hver år på solkysten. Nå råder frykten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- En av vennene mine hadde fødselsdag i går, og vi hadde planlagt å feire i Fuengirola, men på grunn av bombene bestemte vi oss for å holde oss hjemme. Vi torde ikke engang dra inn til byen for å kjøpe bursdagspresang, sa Kine Andreassen (19) til Dagbladet.

Sammen med fire venner er hun på tre ukers ferie utenfor Fuengirola, og terrorbombene har lagt en kraftig demper på lysten til uteliv i byen.

- Det er jo ikke akkurat hyggelig å oppleve noe sånt. Vi har holdt oss langt unna byen, og dratt opp i fjellene i stedet. Vi har også snakket med folk hjemme som skulle nedover hit snart, men som nå teller på knappene om de tør komme ned. Vi kommer også til å holde oss unna både Fuengirola og Marbella ena stund, og nøye oss med sol og strand framover, sier Kine Andreassen.

Dagbladet snakket også med en av de som ble direkte rammet av en av gårsdagens eksplosjoner, engelske Susan van Herbert.

- Plutselig kom det over høyttalerne at vi måtte evakuere stedet. Jeg pleier å trene hver lørdag, og gikk på aerobicsenteret i byen, men fikk ikke trent før vi måtte flykte unna bomben. Den eneste treningen jeg fikk, var å løpe for livet for å komme unna bomben, forteller van Herbert, som fikk sprengt bilen sin i filler.

De to bombene som gikk av i går, var den baskiske separatistorganisasjonen ETAs siste hilsen til delegatene på EUs toppmøte i Sevilla, som ble avsluttet i går.

Den første bomben eksploderte nær to hoteller mellom feriestedene Fuengirola og Mijas. Den andre kom bare noen timer seinere i Santander. Begge stedene varslet en mann som sa at han tilhørte ETA, om i hvilke områder bombene ville eksplodere.

Det ble derfor tid til å evakuere de som befant seg der, og ingen ble skadd.