Tør ikke fly Concorde mer

PARIS (Dagbladet): Concorde skal prøvefly en kort distanse torsdag, fra Paris til Istres-basen der den skal gjennomgå tester. Men flere av det navigerende personalet vil ikke mer. De tør ikke være med på nye flygninger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nå når det er snakk om å la Concorde gjenoppta sine ruter en eller annen gang i løpet av året kan det bli et problem for Air France og British Airways. Ifølge kilder nær saken i avisa France-Soir har flere av det navigerende personalet bedt om å få slippe å fly Concorde mer. I så fall må et nytt personale læres opp, og det kan oppstå forsinkelser.

Torsdag flyr Concorde for annen gang siden den tragiske ulykken 25. juli i fjor som kostet 113 personer livet. Maskinen skal fly fra Paris til Istres-basen i Sør-Frankrike der den skal gjennomgå viktige tester med stor hastighet. Ingeniørene forsøker å finne ut hvordan den ene tanken tok fyr og forårsaket krasjet.

British Airways mener de har funnet løsningen ved å fore tanken innvendig med en såkalt liner som demper sjokket hvis en metallbit treffer tanken, som det skjedde 25. juli.

Men de to flyselskapene må også løse hjulproblemet. Ifølge den siste rapporten til havarikommisjonen har det vært 57 «hendelser» med hjulene, og seks førte til at tanken ble perforert. Concorde kan ikke fly igjen før flyet har fått mer solide hjul.

vibeke.knoop.rachline@dagbladet.no

HOPPER AV: Flere navigatører trekker seg fra videre flygninger med Concorde. De tør ikke mer.