Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Tør ikke gå ut om kvelden

40-åringen som politiet fengslet for den grove voldtekten og et voldtektsforsøk på Holmlia i Oslo, ble i går formiddag løslatt. Nå stiger frykten i bydelen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg tør ikke gå ut om kvelden, sier tobarnsmoren som ble brutalt overfalt og voldtatt for en måned siden.

  I løpet av 14 dager ble tre forskjellige kvinner overfalt på Holmlia sør i Oslo. En av kvinnene ble voldtatt. Politiet betegner voldtekten av den 32 år gamle tobarnsmoren som «blant årets styggeste».

  Siden voldtektsofferet fikk vite om pågripelsen fredag, har hun sovet litt roligere. Men i går fikk hun meldingen om at den siktede 40-åringen er løslatt.

  - Det betyr at det nå går en gjerningsmann løs der ute et sted. Jeg føler meg langt fra trygg, og jeg frykter at dette kan skje på nytt, sier hun.

Dømt for voldtekt

Politiet pågrep 40-åringen i hans bolig på Holmlia natt til torsdag. Fredag ble han varetektsfengslet i 14 dager med brev- og besøksforbud. Mannen ble dømt for voldtekt for sju år siden, og flyttet til bydelen Holmlia bare uker før de tre overfallene skjedde. Politiet siktet ham for den grove voldtekten og et voldtektsforsøk.

  I går formiddag kunne han spasere ut av varetektscellen på Oslo politikammer.

  - Løslatelsen er en bekreftelse på at jeg er uskyldig. Det var tøft å bli fengslet, men jeg har hele tida vært sikker på meg selv, sier den 40 år gamle mannen til Dagbladet.

  Politiavdelingssjef Finn Abrahamsen ved Oslo politikammer sier at de nå skal vurdere om siktelsen skal opprettholdes.

  - Tekniske spor lå bak løslatelsen, men etterforskningen vil fortsette. Jeg vil ikke kommentere om vi har andre personer i søkelyset, og om 40-åringen er sjekket ut av saken, sier Abrahamsen.

I egen oppgang

Klokka 04.45 natt til søndag 19. juli ble den 32 år gamle kvinnen overfalt, voldtatt og ranet. Kvinnen ble overrasket mens hun låste opp døra til sin egen oppgang i Åsbråten borettslag. Ingen hørte noe, til tross for at 60 boliger omkranser inngangspartiet.

  - Jeg hadde veldig flaks og litt vett. Jeg er forferdelig glad for at jeg berget livet, sier hun.

  Kvinnen vurderte å flytte fra bydelen etter det grove overfallet, men har foreløpig ombestemt seg:

  - Gjerningsmannen kan ikke få styre livet mitt. Jeg velger å ta opp kampen, sier hun.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!