- Tør ikke gå ut om kvelden

40-åringen som politiet fengslet for den grove voldtekten og et voldtektsforsøk på Holmlia i Oslo, ble i går formiddag løslatt. Nå stiger frykten i bydelen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Jeg tør ikke gå ut om kvelden, sier tobarnsmoren som ble brutalt overfalt og voldtatt for en måned siden.

  I løpet av 14 dager ble tre forskjellige kvinner overfalt på Holmlia sør i Oslo. En av kvinnene ble voldtatt. Politiet betegner voldtekten av den 32 år gamle tobarnsmoren som «blant årets styggeste».

  Siden voldtektsofferet fikk vite om pågripelsen fredag, har hun sovet litt roligere. Men i går fikk hun meldingen om at den siktede 40-åringen er løslatt.

  - Det betyr at det nå går en gjerningsmann løs der ute et sted. Jeg føler meg langt fra trygg, og jeg frykter at dette kan skje på nytt, sier hun.

Dømt for voldtekt

Politiet pågrep 40-åringen i hans bolig på Holmlia natt til torsdag. Fredag ble han varetektsfengslet i 14 dager med brev- og besøksforbud. Mannen ble dømt for voldtekt for sju år siden, og flyttet til bydelen Holmlia bare uker før de tre overfallene skjedde. Politiet siktet ham for den grove voldtekten og et voldtektsforsøk.

  I går formiddag kunne han spasere ut av varetektscellen på Oslo politikammer.

  - Løslatelsen er en bekreftelse på at jeg er uskyldig. Det var tøft å bli fengslet, men jeg har hele tida vært sikker på meg selv, sier den 40 år gamle mannen til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer