Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tør ikke ha moskésex

- Jeg vil ikke bli drept, sier Natalie Mandeau (23) fra Fuck for forest.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går møtte tyske Natalie Mandeau i Oslo tingrett for å ha utvist seksuelt krenkende adferd på offentlig sted. Natalie og Dan DeVero (22) gikk nakne inn i Oslo domkirke 2. juni og demonstrerte mot det de mener er kirkas undertrykking av naturen og menneskenes seksualitet.

De to Fuck for forest-aktivistene fikk ei bot på 7500 kroner hver. Natalie vedtok ikke forelegget, mens Dan DeVero innrømmet skyld. Derfor måtte kun Natalie møte i tingretten.

Det var ikke tilfeldig at det var i en kristen kirke de utførte stuntet.

- Jeg føler meg nærmest tilknyttet kristendommen. Det er den religionen som er dominerende der jeg kommer fra, og det er kristendommen som har undertrykt menneskene i Europa i hundrevis av år, sier Natalie.

- Andre religioner har vel også samme forhold til seksualitet og naturen, hvorfor ikke gjøre et liknende stunt i en moské?

- Jeg vil ikke bli drept, jeg vil spre kjærlighet, svarer Natalie.

- Muslimer jeg kjenner er hyggelige og jeg vet ikke om det er det som vil skje, men kvinner blir steinet for å gå med bukser noen steder.

Påtalemaktas eneste vitne i går var kirketjener Sander Bergh. Han fortalte i sitt vitnemål at han ikke kunne snakke for de andre som var i kirka, men at han tilga de to Fuck for forest-aktivistene ettersom de ba om unnskyldning.

Aktor mente det ikke var tvil om at Natalie Mandeau hadde simulert samleie og oralsex i kirka og la ned påstand om at hun skulle få en bot på 9000 kroner, opp fra 7500 som hun først fikk, pluss saksomkostninger. Subsidiært må hun sone 18 dager i fengsel.

23-åringen selv nektet for å ha simulert sex og nektet straffeskyld.

VARMT: Natalie og Dan vil spre kjærlighet, men i går måtte Natalie møte for retten etter sexstuntet i Domkirka. Foto: Foto: Benjamin A. Ward/Dagbladet
VARMT: Natalie og Dan vil spre kjærlighet, men i går måtte Natalie møte for retten etter sexstuntet i Domkirka. Foto: Foto: Benjamin A. Ward/Dagbladet Vis mer