Tør ikke ha moskésex

- Jeg vil ikke bli drept, sier Natalie Mandeau (23) fra Fuck for forest.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I går møtte tyske Natalie Mandeau i Oslo tingrett for å ha utvist seksuelt krenkende adferd på offentlig sted. Natalie og Dan DeVero (22) gikk nakne inn i Oslo domkirke 2. juni og demonstrerte mot det de mener er kirkas undertrykking av naturen og menneskenes seksualitet.

De to Fuck for forest-aktivistene fikk ei bot på 7500 kroner hver. Natalie vedtok ikke forelegget, mens Dan DeVero innrømmet skyld. Derfor måtte kun Natalie møte i tingretten.

Det var ikke tilfeldig at det var i en kristen kirke de utførte stuntet.

- Jeg føler meg nærmest tilknyttet kristendommen. Det er den religionen som er dominerende der jeg kommer fra, og det er kristendommen som har undertrykt menneskene i Europa i hundrevis av år, sier Natalie.

- Andre religioner har vel også samme forhold til seksualitet og naturen, hvorfor ikke gjøre et liknende stunt i en moské?

- Jeg vil ikke bli drept, jeg vil spre kjærlighet, svarer Natalie.

- Muslimer jeg kjenner er hyggelige og jeg vet ikke om det er det som vil skje, men kvinner blir steinet for å gå med bukser noen steder.

Påtalemaktas eneste vitne i går var kirketjener Sander Bergh. Han fortalte i sitt vitnemål at han ikke kunne snakke for de andre som var i kirka, men at han tilga de to Fuck for forest-aktivistene ettersom de ba om unnskyldning.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer