- Tør ikke jogge på turstiene nå

Lisa (22) og Magnus (35) vil ikke løpe der en kvinne i går ble funnet drept.

SKREMT: Kjæresteparet Lisa Andreassen og Magnus Rasmussen velger å løpe på stadion framfor i Aksla-fjellet etter at en kvinne ble funnet drept i det populære turområdet i går. Foto: Jonas Rasch / Dagbladet
SKREMT: Kjæresteparet Lisa Andreassen og Magnus Rasmussen velger å løpe på stadion framfor i Aksla-fjellet etter at en kvinne ble funnet drept i det populære turområdet i går. Foto: Jonas Rasch / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ÅLESUND (Dagbladet): Kvinnen som i går ble funnet drept rett ved en tursti i Aksla-fjellet i Ålesund er fremdeles ikke identifisert, men  mye tyder på at det er savnede Anja Weløy Aarseth (21).

Politiet har startet drapsetterforskning, og jakter nå på en ukjent gjerningsperson.

Samtidig preger drapet lokalbefolkningen i Ålesund, og mange er redde. En av dem er Lisa Andreassen (22), som selv har brukt turstiene i Akla-fjellet til jogging flere ganger.

- Det er litt ekkelt å tenke på at jeg har gått her flere ganger alene med musikk i ørene. Jeg har aldri tenkt at noe sånt kunne skje, sier hun til Dagbladet.

Tør ikke jogge der Hun forteller at hun nå ikke tør løpe i det aktuelle området. 

- Jeg hadde ikke tort å jogge på turstiene nå. Spesielt ikke om kveldene, sier hun og får støtte av samboeren Magnus Rasmussen (35):

- Jeg hadde nok ikke latt henne jogge uten meg, sier han.

Som andre i Ålesund er samboerparet svært preget av drapet.

- Det som har skjedd her er helt forferdelig. Og at noen kan gjøre noe sånt er helt grusomt. Ålesund er et lite sted der alle kjenner alle, og dette er noe alle snakker om, sier de.

Kripos på plass Politiet fortsetter i dag etterforskningen på stedet der en kvinne ble funnet drept i 13-tida i går, lørdag. Parallellt med at den døde kvinnen ble funnet, ble søket etter savnede Anja Weløy Aarseth avsluttet. I dag ankom Kripos funnstedet, og de har nå startet sin granskning på stedet.

Den drepte ble funnet rett ved en sti 200-300 meter fra Fjellstua, som ligger helt vest i det populære turområdet i Ålesund.

Avdøde har ikke blitt flyttet etter at hun ble funnet i går, og funnstedet har i natt blitt holdt under oppsyn av politiet.

- Urørt - Det er viktig for oss at funnstedet er mest mulig urørt når kriminaletterforskerne starter arbeidet sitt. Det er viktig at ikke spor ødelegges, opplyser poltiadvokat Ynge Skovly overfor Dagbladet.

Dette er også årsaken til at avdøde fortsatt ikke er blitt identifisert, forteller han.

- Vi har ingen 100 prosent identifikasjon av avdøde, men som sagt tidligere er det ingen andre savnede kvinner i området, sier han.

Moduskandidater Det er ifølge Skovly fortsatt for tidlig å si noe om eventuelle funn i saken.

- Vi jobber fremdeles med å finne en ukjent gjerningsmann og vi ønsker fremdeles tips, sier han og fortsetter:

- Vi vil også begynne å se på moduskandidater. Det er viktig for politiet å få inn nok tips. Det er opp til politiet å bedømme om noen er mistenkelige, vi vil ha tips om alle som har vært i området.

FRYKTES DREPT: Anja Weløy Aarseth (21). Foto: Privat / Politiet
FRYKTES DREPT: Anja Weløy Aarseth (21). Foto: Privat / Politiet Vis mer

Det er Ålesund-politiet som leder etterforskningen.

- Vi har cirka 50 personer i arbeid, pluss de sju personene fra Kripos. Det er to som jobber teknisk, tre taktisk og to med analyser, opplyser politiadvokaten.

POPULÆRT TUROMRÅDE: Aksla-fjellet er et populært turområde, og brukes flittig av mosjonister. Foto: Jonas Rasch / Dagbladet
POPULÆRT TUROMRÅDE: Aksla-fjellet er et populært turområde, og brukes flittig av mosjonister. Foto: Jonas Rasch / Dagbladet Vis mer