Tør ikke kaste Flatland

I går slapp TV2 sin økonomiredaksjon løs på sin nye lørdagsstjerne Hallvard Flatland. Han tjente millionbeløp på egne aksjeoppkjøp i forbindelse med suksessprogrammet «Fredagsbørsen». Men tv-ledelsen tør likevel ikke fjerne sin tv-stjerne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Til det er seermagneten Flatland verdt altfor mange millioner kroner. Det er på det rene at Hallvard Flatlands TV2-jobb hang i en tynn tråd.

I går ettermiddag tok Flatland-saken en vending ikke engang kanalens intrigeskapende såpeforfattere kunne klekket ut:

I krisemøtet med TV2-ledelsen innrømmet Flatland at han hadde kjøpt og solgt aksjer han omtalte mens han var programleder i «Fredagsbørsen».

Flatland beklaget tillitsbruddet.

Deretter slapp TV2-boss Kåre Valebrokk kanalens økonomijournalister løs på mannen som fra 1. januar skal bli TV2s nye stjerne.

Programleder Vår Staude overkjørte på direkten kanalens egen informasjonsdirektør Rune Indrøy. Han forsvarte at Flatland ikke ble løst fra kontrakten.

En meget kontant Vår Staude mer enn antydet at Flatland hadde brutt tillitsforholdet til TV2, og sviktet kanalens seere.

C-moment

Dermed hadde Kåre Valebrokk gjennomført et av de mest spektakulære c-momenter i norsk tv-historie:

Han lot sine journalister slakte Flatland for åpen skjerm, for å redde kanalens integritet. Samtidig sikrer han kanalen millioninntekter, ved å unnlate å sparke seermagneten Hallvard Flatland.

Den pikante saken har kostet TV2-ledelsen tid og krefter: I går måtte ledelsen be om 24 timers time-out fra lønnsforhandlingene som pågår i disse dager.

Flatland sjøl satset i går kveld på suksessformelen fra Casino og tause Birgittes glansdager; han holdt munn.

Tabloid-nei

Ikke engang TV2 klarte å få kanalens nye stjerne i tale!

- Jeg sendte en forespørsel, men han ville ikke stille opp, sier Pål T. Jørgensen til Dagbladet. Han leder kanalens høyt profilerte aktualitetsprogram «Tabloid».

- Bør ledelsen fjerne Flatland?

- Det er det opp til ledelsen å avgjøre. Men jeg vil gjerne si at det ikke forundrer meg at TV2 tidligere programdirektør Finn H. Andreassen mener at denne saken skader TV2, sier Jørgensen.

Valebrokk forsvarer

Etter kveldens hurlumhei trakk Kåre Valebrokk seg tilbake til kjendisstedet Theatercaféen. Med seg hadde han en rekke av kanalens profilerte navn. Stjernereporterne Gerhard Helskog, Oddvar Stenstrøm og Stein Kåre Kristiansen benket seg rundt TV2-bossen sammen med informasjonsdirektør Rune Indrøy og programdirektør Nils Ketil Andresen.

Han forsvarte ledelsens håndtering av Flatland-saken:

- Vi liker ikke det vi ser, men vi liker det ikke så dårlig at vi vil bryte etthvert samarbeid med Flatland, sa Valebrokk til Dagbladet i natt.

- Hallvard Flatland er en dyktig programleder, og han skal på lufta hos TV2.

At Flatland brøt den forrige kontrakten han hadde med TV2 da han ledet programmet Fredagsbørsen, og at han nå etterforskes av Økokrim, tar Kåre Valebrokk med stor ro.

- Uproblematisk

På spørsmål om ikke Flatlands opptreden skader TV2 troverdighet og integritet svarer Valebrokk:

- Jeg hører at allverden påstår det. Vi får se.

Valebrokk ser det ikke som noe problem at programsjef i TV2, Nils Kjetil Andresen, sammen med Flatland, er medeier i selskapet Live Broadband Productions - et selskap som kan komme i konkurransesituasjon med TV2.

- Jeg ser ingen problemer med dette. Andresens engasjementer var forhåndsklarert og godkjent av meg. Jeg vil heller ikke tro at Live, som har to-tre medarbeidere, kan bli noen konkurrent til oss på en god stund, sier Valebrokk.

- Profesjonelt styre

- Har du drøftet Flatlands framtid i TV2 med styret?

- I motsetning til i Dagbladet så har vi et profesjonelt styre i TV2 som vet hva som er deres rolle og hva som er sjefsredaktørens rolle. Vi har hittil unngått en Jens P. Heyerdahl.

Med disse ordene forsvant TV2-sjefen inn i en ventende drosje, mens hans venner og kolleger drøftet veien videre - presseklubben Tostrupkjelleren eller nattklubben Smuget.

HEKTISK DAG: Halvard Flatland på vei til sin advokat Morten Kjensli før han dro videre til oppvaskmøte med TV2.