HAR FÅ SVAR: Lensmann Odd Dale har fått bekreftet dødsårsaken, men vet fortsatt lite opm omstendighetene rundt dødsfallet til den åtte år gamle jenta. Politiet fortsetter derfor etterforskningen med uforminsket styrke. Foto: Torbjørn Grønning / Dagbladet
HAR FÅ SVAR: Lensmann Odd Dale har fått bekreftet dødsårsaken, men vet fortsatt lite opm omstendighetene rundt dødsfallet til den åtte år gamle jenta. Politiet fortsetter derfor etterforskningen med uforminsket styrke. Foto: Torbjørn Grønning / DagbladetVis mer

Tør ikke konkludere om mystisk dødsgåte

Obduksjonsrapporten er klar, men politiet holder fortsatt alle muligheter åpne etter at ei åtte år gammel jente ble funnet død på Sotra.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SOTRA/OSLO (Dagbladet): Politiet er sparsommelige med å gå ut offentlig med informasjon etter at ei åtte år gammel jente ble funnet død på Sotra utenfor Bergen i går ettermiddag.

Etter at obduksjonsrapporten ble klar nå i kveld, er politiet kjent med selve dødsårsaken, men etterforskningsledelsen er forsiktige med å konkludere med om det ligger noe kriminelt bak selve dødsfallet.

- Jeg har fått en orientering om hva som står i rapporten, og det bekrefter for så vidt det som ble observert av kriminalteknikere på stedet. Likevel er omstendighetene rundt dødsfallet fortsatt uklare, og vi må fortsatt holde alle muligheter åpne, sier lensmann Odd Dale til Dagbladet.

Hjemme fra skolen Politiet har gjort en rekke avhør i familiens bekjentskapskrets, og de har også foretatt en rundspørring i nabolaget. Så langt skal ikke politiet ha kommet nærmere opplysninger som kan kaste lys over hendelsen.

Dale har vært i politiet på Sotra i 30 år, og har aldri hatt en lignende sak.

- Etterforskningsmessig er den spesiell siden vi ennå ikke kan konkludere med noe. Dessuten gjelder dette ei ung jente, og det har skapt en del uro i lokalmiljøet. Det at vi har så få svar så langt, bidrar også til at det blir spekulasjoner og rykter i lokalsamfunnet, og det skaper utrygghet, sier Dale.

Han opplyser at jenta ikke hadde vært på skolen i går på grunn av sykdom.

- Hun var hjemme alene i huset, mens mora var på jobb. Da mora kom hjem, fant hun dattera død. Mora kontaktet så noen bekjente, som igjen kontaktet oss. Vi fester lit til hennes forklaring og opplever den som sannferdig, sier Dale.

Vil avhøre medelever Politiet foretar nå en ny rundspørring blant naboer og bekjente av familien og deres omgangskrets.

- Vi kommer også til å snakke med folk ved skolen der jenta var elev, sier Dale.

Dagbladet snakket tidligere i dag med rektor Svein-Ove Hammersland ved Stranda skule. Ifølge ham var den åtte år gamle jenta ikke i noen konflikt med noen på skolen.

Hammersland sier at barna var svært preget av det som hadde skjedd da de kom på skolen i dag morges. Rektoren holdt en tale og forteller at barna får videre oppfølging fra kriseteam og prest.

FANT DATTERA: Mor og datter bodde alene i en leilighet i dette huset på Sotra. og mora fant jenta død da hun kom hjem fra jobb. Foto: Torbjørn Grønning / Dagbladet
FANT DATTERA: Mor og datter bodde alene i en leilighet i dette huset på Sotra. og mora fant jenta død da hun kom hjem fra jobb. Foto: Torbjørn Grønning / Dagbladet Vis mer

- Det er helt meningsløst, og det er ekstra vanskelig når man ikke vet hva som har skjedd, mener Hammersland.

Bistand fra Bergen Lensmann Odd Dale sier at de ikke vil ut med hvordan mora har forklart at hun fant dattera, eller detaljer om hvordan situasjonen var da de ankom bopelen. Ifølge Dale kjenner ikke politiet til om noen hadde vært til stede i leiligheten i tidsrommet mora var på jobb.

15-20 personer i lensmannsdistriktet jobber nå med saken, i tillegg til at de har fått bistand fra 2-3 etterforskere ved voldsavsnittet ved Bergen politistasjon.

- Det er noe vi alltid har muligheten til når vi har grunn til å mistenke et drap uten kjent gjerningsmann, sier Dale.

- Så dere mener dette er et drap uten ukjent gjerningsmann?

- Vi må holde alle muligheter åpne, og det er en av dem, sier Dale.

- HELT MENINGSLØST: Svein-Ove Hammersland er rektor på Stranda skule, der åtte-åringen er elev. - Det er helt meningsløst, sier han. Foto: Torbjørn Grønning / Dagbladet
- HELT MENINGSLØST: Svein-Ove Hammersland er rektor på Stranda skule, der åtte-åringen er elev. - Det er helt meningsløst, sier han. Foto: Torbjørn Grønning / Dagbladet Vis mer