Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Tør ikke legge meg i kveld

Naboer frykter brannstifter Bjølsen etter to storbranner på samme dag.

Foto: Espen Røst
Foto: Espen Røst Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 20.08 i kveld, mens brannvesenet fortsatt holdt på med etterslokking etter brannen i Bergensgata 9, fikk brannvesenet melding om en ny brann på Bjølsen i Oslo.

Høye flammer sto opp fra taket i den åtte etasjers høye blokka i Stavangergata, bare 200 meter unna den forrige brannen.

Ekkelt - Dette er ekkelt og dramatisk, sier et par av beboerne til Dagbladet.

De bodde i sjuende etasje i boligblokken, rett under etasjen med loftsboder som brant.

- Vi kjente ikke noe røyklukt selv om vi var i etasjen under. Vi hørte mye støy utenfra og vi gikk derfor ut. Først da vi var helt nede forsto vi at det var i vår blokk det brant, forteller de.

Toppetasjen var på et tidspunkt fullstendig overtent. Flammene er nå under kontroll.

- 54 personer er evakuert. Det er ikke fare for spredning til leilighetene, opplyser vakthavende brannsjef Asle Hembre ved Oslo brann- og redningsetat til Dagbladet klokka 21.10.

Frykter pyroman Ingen personer ble skadd i brannen, men Dagbladet har snakket med flere i blokka som frykter det kan være en brannstifter løs.

- Jeg synes det er veldig rart at det brenner i to blokker så nært hverandre på så kort tid. Det er ekstra vanskelig når man har et lite barn, sier Joanna Juda (27) til Dagbladet.

- Jeg gjorde bare mitt da jeg ble oppringt av en venninne som spurte om jeg hadde sett at det brant i en blokk. Da jeg så ut vinduet, så jeg ingenting. Men så banket politiet på døra, og vi måtte gå ned trappene fra 6. etasje, fortsetter 27-åringen.

- Jeg er bekymret og tror ikke jeg tør å legge meg i kveld. I hvert fall ikke her, sier Juda.

Kvinnen forteller at hun, mannen Rafael (31) og deres lille baby Norbert (10 mnd) trolig vil prøve å finne et annet sted å bo i natt.

Politiet sier de vil undersøke om brannen er påsatt. 

 - Vi har ingen indikasjoner på at det går en pyroman løs, men det er klart at vi undersøker muligheten, sier innsatsleder Torgeir Brenden til Dagbladet.

FRYKT: Joanna Juda (27), Rafael Juda (31) og Norbert (10 mnd). drar til venner for å sove der etter at det i kveld brant i familiens boligblokk på Bjølsen. Dette er den andre storbrannen i området på samme dag.  Foto: Nina Hansen / Dagbladet
FRYKT: Joanna Juda (27), Rafael Juda (31) og Norbert (10 mnd). drar til venner for å sove der etter at det i kveld brant i familiens boligblokk på Bjølsen. Dette er den andre storbrannen i området på samme dag. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media