- Tør ikke si hvem vi hadde på besøk

Politiet mener David Toska og samboeren sammen planla dødsranet i Stavanger. Ifølge vitner har en rekke personer vært på besøk i leiligheten i Sandnes, men samboeren vil ikke navngi dem.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Toska, alias «Mesterhjernen», er en jaget mann etter dødsranet i Stavanger. I Finnestad fengsel sitter hans 29 år gamle samboer fengslet, siktet for medvirkning til dødsranet. Paret har en sønn (1) sammen.

Politiet mener Toska planla dødsranet fra en leilighet i Smeaheia i Sandnes utenfor Stavanger, og at samboeren var med på planene.

- Ville være alene

22. november 2003 underskrev samboeren en leieavtale for leiligheten. Avtalen skulle gjelde fram til 1. desember 2005. Økokrims hvitvaskingsenhet har jobbet med å spore opp hvem som betalte leien av leiligheten. Ifølge kontoutskriftene til utleieren har både samboeren og Toska satt inn 10 000 kroner hver måned.

- Vi ønsket å være for oss selv etter fødselen. David var siktet i en annen sak, bankbokstyveriet på Bryn, og vi ville derfor tilbringe tid sammen før han måtte inn til soning, har samboeren forklart til politiet om bakgrunnen for leie av leiligheten. Samboeren bekrefter at paret leide leiligheten, men at de ville bo i Stavanger for å komme seg unna Oslo.

- Har ikke vært der

Samboeren nekter for å ha deltatt i planleggingen av dødsranet. Hun sier at de dro til Stavanger i november, men at hun ikke har vært i leiligheten etter 7. februar i år. Ranerne slo til mot NOKAS-tellesentralen 5. april.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.