Tør ikke si navnet til den avdøde

51-åringen som er siktet for å ha drept og partert elskerinna Eva (51), unngår å si navnet hennes.

DRAPSMISTENKT: 51-åringen er mistenkt for drapet på sin elskerinne, Eva Magnusson (51). Han er leder ved universitetet ved Örebro og beskrives av venner som rolig og vennlig. Foto: Privat
DRAPSMISTENKT: 51-åringen er mistenkt for drapet på sin elskerinne, Eva Magnusson (51). Han er leder ved universitetet ved Örebro og beskrives av venner som rolig og vennlig. Foto: PrivatVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den 51 år gamle mannen som er mistenkt for det brutale drapet på Eva Magnusson (51) i Sverige, har sittet i varetekt i 25 dager. Han viser ingen tegn til psyiske lidelser, melder Expressen.

Levde et A4-liv 51-åringen levde tilsynelatende et A4-liv med samboer, to voksne barn og en lysende karriere ved universitetet i Örebro. På fritida liker han å gå på ski i skogen, der likdelene er funnet, samt spille golf med gode venner. I sitt hemmelige liv hadde han et kjærlighetsforhold til Eva, som politiet tror han drepte og parterte, før han gjemte likdelene i skogen.

- Dersom han har gjort dette, er han en narsissist med psykopatiske trekk, sier rettspsykiater Sten Levander til Aftonbladet.

For flere uker siden fikk politiet et tips av en turgåer i Örebro som mente hunden hans oppførte seg merkelig.

Fortsetter arbeidet Politiet gjorde søk i området, og fant en likdel begravet i en plastpose dypt nede i snøen. Drapsofferet er identifisert som Eva Magnusson (51).

Selv om drapet blir sett på som svært brutalt i Sverige, sier kilder til Expressen at 51-åringen ikke viser tegn til psykiske lidelser som kan forklare hans handlinger. Ifølge Expressen, har han ikke en gang, med unntak for politiet avhør, sagt navnet til Eva eller snakket om henne mens han satt i varetekt.

Politiet vil holde et dypere avhør av den mistenkte 51-åringen på torsdag eller fredag denne uken. Til uken er det ventet at National Criminal vil gi sin vurdering av hva slags person gjerningsmannen er. Gruppen besøkte Örebro for litt over en uke siden. Fortsatt jobber 15 etterforskere på ulike måter med saken.

Gjorde militærkarriere Den mistenkte 51-åringen og Eva traff hverandre allerede tidlig på 80-tallet, da de studerte matematikk sammen. Før det hadde han vært sjef i en panserverngruppe i militæret. Siden den gang har veiene til den drapsmistenkte og den drepte krysset hverandre flere ganger. Det siste forholdet ble innledet på slutten av 90-tallet.

Vennene trodde imidlertid at forholdet ble avsluttet da 51-åringen ble samboer med en annen kvinne i 2009. Ifølge politiets teori skal drapsmotivet til universitetslederen være at Eva skal ha forsøkt å presse ham til å avslutte samboerforholdet og satse på forholdet deres.

En pensjonert politietterforsker Aftonbladet har snakket med, sier at den mistenkte har en ekstrem personlighet.

- Av den informasjonen jeg har lest, konkluderer jeg med at han virker å være svært ekstrem i sin personlighet. Han bryr seg veldig om utseendet og kroppen sin med all skigåingen og friluftslivet. Dessuten beskrives han av mange som en jentefut, sier Bo Wide til avisa.

Brev eneste kontakten Hans eneste kontakt med omverdenen i varetekt er gjennom brev, som alle blir undersøkt av aktor.

Under hans tid i varetekt, har den mistenkte trent, og brukt sin tid i gården som ligger på fengselet taket av bygningen på Railway Street i det sentrale Örebro. Han har også vært i fengselsbiblioteket for å lese, og har også hatt muligheten til å spille videospill.

- En høring vil bli på torsdag eller fredag, sier politibetjent i Örebro, Torbjörn Carlson.

Ifølge Expressen viser politiets funn at Eva døde av kvelning. Deler av kroppen hennes er fortsatt savnet, og et åsted er ennå ikke funnet.

- Det er ingenting nytt på den fronten, sier Torbjörn Carlson.