Tør ikke snakke i åpen rett

KRISTIANSAND (Dagbladet): Jan Helge Andersen (20), en av de to tiltalte i barnedrapene, nekter å forklare seg med pressen til stede under rettssaken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den medtiltalte Viggo Kristiansen (21) har ennå ikke blitt enig med sin forsvarer Tore H. Pettersen om hvordan man skal stille seg til spørsmålet når Baneheia-drapene skal behandles i Kristiansand byrett i fem uker fra 23. april.

Jan Helge Andersens forsvarer, advokat Ben Fegran, Kristiansand, bekrefter at han har informert sorenskriver Jørn Ree om at Andersen er villig til å forklare seg.

Men hvis pressen er til stede, vil han ikke si noe.

Problemer

- Min klient har problemer med å prate med mange til stede. Han vil rett og slett få vansker med å forklare seg når det er mange mennesker rundt ham, sier Fegran.

- Kan det bli aktuelt å lese opp hans forklaringer framfor at han forklarer seg muntlig i åpen rett?

- Hvis en tiltalt i straffesaker ikke ønsker å forklare seg, så har man adgang til å lese opp det han tidligere har forklart til politiet. Denne saken er imidlertid svært spesiell med hensyn til den store interessen utenfra, sier Fegran.

Ingen betingelser

Forsvareren understreker at Andersen er villig til å forklare seg.

- Han stiller ingen betingelser. Han sier bare at han uansett ikke er begeistret over å ha mange folk rundt seg, forteller han.