Tør ikke ta metroen

Disse bildene tok Anders Aarstad da han var på vei til jobb i Madrid i morges.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Kjenner du noen som er i Madrid? Send oss en writemail(sgl, 'dagbladet.no');epost Anders Aarstad våknet til en by i kaos, og sendte oss denne stemningsrapporten.

Madrid (Dagbladet.no): Over 170 drepte mennesker satte sitt preg på byen i morgentimene etter eksplosjonene som skjedde midt i morgenrushet. Innbyggere på vei til jobb ringer hjem og forteller at de er uskadd. Mobilnettverket har vært nede deler av morgentimene, i gatene rundt Atocha vrimler det av mennesker med mobiltelefoner, forvirringen er stor.

Jernbanestasjonen og kvartalene rundt er avsperret. Bevæpnet politi er overalt. Ansikter preget av alvor og sinne over denne tragedien som har ryster Madrid bare noen få dager før valget av ny regjering.

Ambulansene går i skytteltraffikk, mens brannmenn og hjelpemannskaper strømmer til. Trafikken står fast på mange av innfartsveiene til Madrid og sikkerhetsstyrker med maskingeværer utfører kontroller. Sirenene kimer fra ambulanser, politibiler og brannbiler som presser seg frem gjennom byen.

Innbyggerne er redde for å ta Metroen som de fleste er avhengige av, og mange frykter nye angrep.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer