Tør ikke ta metroen

Disse bildene tok Anders Aarstad da han var på vei til jobb i Madrid i morges.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kjenner du noen som er i Madrid? Send oss en epost Anders Aarstad våknet til en by i kaos, og sendte oss denne stemningsrapporten.

Madrid (Dagbladet.no): Over 170 drepte mennesker satte sitt preg på byen i morgentimene etter eksplosjonene som skjedde midt i morgenrushet. Innbyggere på vei til jobb ringer hjem og forteller at de er uskadd. Mobilnettverket har vært nede deler av morgentimene, i gatene rundt Atocha vrimler det av mennesker med mobiltelefoner, forvirringen er stor.

Jernbanestasjonen og kvartalene rundt er avsperret. Bevæpnet politi er overalt. Ansikter preget av alvor og sinne over denne tragedien som har ryster Madrid bare noen få dager før valget av ny regjering.

Ambulansene går i skytteltraffikk, mens brannmenn og hjelpemannskaper strømmer til. Trafikken står fast på mange av innfartsveiene til Madrid og sikkerhetsstyrker med maskingeværer utfører kontroller. Sirenene kimer fra ambulanser, politibiler og brannbiler som presser seg frem gjennom byen.

Innbyggerne er redde for å ta Metroen som de fleste er avhengige av, og mange frykter nye angrep.

Det går rykter om udetonerte bomber rundt om i byen, og mange velger andre transportmetoder enn undergrunnen. De fleste går på jobb som normalt, men er bekymret, og ber familie og venner holde seg unna offentlige bygninger og jernbanestasjoner.

Rett etter klokken 10.00 kommer en ny kraftig eksplosjon, rett etter at politiet i all hast har trukket politisperringene lenger bakover. Muligens en kontrollert eksplosjon utført av politiet, men det setter en støkk i de som står i nærheten. Ingen vet hvem som står bak eksplosjonene, eller om det ligger flere bomber og venter udetonert.

Jeg er 28 år og jobber i Madrid som økonomisk rådgiver og var på vei til jobb da det skjedde. Jeg hadde tilfeldigvis med meg kamera. Kjenner du noen som er i Madrid? Send oss en epost

<B>BOMBE:</B> Togbombene drepte over hundre mennesker. Idet politiet presser tilskuerne tilbake, går det av en bombe til. Sannsynligvis en kontrollert sprenging av en bilbombe.
<B>GÅR AV:</B> Mens folk prøvde å varsle familie og reportere prøvde å få oversikt, gikk det av en kontrollert sprengning til klokken 10.00.
<B>PRESSE:</B> En haug med pressefolk blir holdt på god avstand av politiet.