Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tor kom tomhendt hjem

EuroSong '97 FORNEBU (Dagbladet): Uten bagasje, og uten så mye som ett poeng å fortolle, kom Tor Endresen hjem til Norge i går kveld. Kofferten sto igjen på Heathrow, og juryen unnet ham ikke poengene. - Men se! Eg har fått blomster! strålte Endresen da Dagbladet tok imot ham på Fornebu seint i går kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Smilet er tilbake i ansiktet, og skal vi tro Endresen, har han heller aldri vært sur over det begredelige tapet.

- Jeg har det litt på avstand nå, men jeg vil ikke ha det veldig langt unna. Det var jo bare den aller siste timen av avstemningen det var litt ekkelt. Resten av uka i Dublin var bare topp. Helt uforglemmelig, smiler Tor, og røper at blomsteroppsatsen var presang fra en dame som kom med fly fra Sicilia.

- Hun ga meg blomstene. Jeg ble glad!

Alvorlig nok

- Tok du EuroSong litt for seriøst?

- Bare så seriøst som man må. Jeg representerte jo Norge, og nå ble ikke det noe utmerket resultat. Men jeg har jo perspektiv på ting, og da kommer ikke Melodi Grand Prix blant de viktigste ting i livet. Likevel, denne følelsen av å representere Norge er litt spesiell, og den hadde jeg i kroppen, mens poengene uteble.

- Har du fått mange reaksjoner?

- Massevis! Faktisk veldig bra respons på framføringen. Men det kan nok hende at tida har løpt litt ifra låta. Og da jeg fikk vite at nye regler fastslår at 50 prosent av jurymedlemmene skal være under 30 år, tenkte jeg mitt...

BBC-ros

- BBCs reporter, som går for å være nådeløs, hadde følgende kommentar: Låta er elendig, men stemmen din er flott! Det satte jeg pris på. Dessuten er det en rekke kolleger som har rost, og presseomtalen er jo ikke så ille.

- Og nå videre?

- Videre med fullt trøkk. I en litt annen stil, sier Endresen, blid som ei sol.

Trøstes av kolleger

Og her hjemme får Tor Endresen trøst og støtte fra tidligere Grand Prix-deltakere, som i likhet med ham selv har hatt ambisjoner - og seinere gått på trynet i konkurransen.

- Dette har du baller til å ta, Tor! sier Ingrid Bjørnov.

- Jeg er ikke i tvil om at Tor Endresen kommer seg fint igjennom denne lille nedturen. Han er så dyktig og erfaren og har guts nok til å sette dette tapet inn i riktig perspektiv: Dette betyr ikke noe, og det blir fort glemt.

- Var låta så ille at han ikke fortjente ett eneste poeng?

- Jeg synes han har hatt sterkere melodier med i de norske finalene før. Resultatet hadde nok blitt annerledes med «Café le Swing» eller «Radio Luxembourg», sier Ingrid Bjørnov.

- Av de beste

Ketil Stokkan har sjøl fått pepper etter bedrøvelig Grand Prix-plassering, og veit noe om hvordan Endresen har det etter tapet.

- Klart jeg synes synd på mannen, ikke minst på grunn av presseoppslagene. De er hjerterå. Men Tor har fortjent bedre. Han har en av de flotteste stemmene i Norden, og han skriver bra melodier. Hvis Tor hadde deltatt i Jugoslavia i 1990, ville han ha blitt blant de tre beste med «Café le Swing», mener Stokkan, som med «Brandenburger Tor» fikk åtte poeng og 21. plass i den internasjonale finalen det året.

- Jeg husker hvordan det var å komme hjem fra Jugoslavia... Nå gjelder det å innprente i seg sjøl at det å få null poeng ikke sier noe om deg som menneske eller artist. Og ta nå for all del ikke dette på alvor! Tor, du er for dyktig til å skulle la deg bremse av dette, oppfordrer Ketil Stokkan.