Utnevnes i dag:

Tor Mikkel Wara blir justisminister

Frp-veteranen går fra First House til regjeringen.

VALGVAKE: Tor Mikkel Wara under valgvaken til Frp i 2013 etter stortingsvalget som brakte partiet inn i Solberg-regjering, der han nå selv tar sete. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
VALGVAKE: Tor Mikkel Wara under valgvaken til Frp i 2013 etter stortingsvalget som brakte partiet inn i Solberg-regjering, der han nå selv tar sete. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Statsminister Erna Solberg gjør endringer i regjeringen i dag. Statsråd er berammet til klokka 15.30, og etter det Dagbladet forstår vil Frp-nestoren Tor Mikkel Wara da bli utnevnt til ny justis- og beredskapsminister.

53-åringen er utdannet økonom og ble ansett som et lysende politisk talent. Han jobbet som rådgiver for Carl I. Hagen allerede som 21-åring. Wara ledet FpU i årene 1987-90. Finnmarkingen ble valgt inn på Stortinget fra Oslo i 1989-93.

Wonderboyen nøt stor tillit i partiet og ble valgt til nestformann i 1991. Men takket nei til gjenvalg allerede ved neste korsvei.

Tilbud fra Hagen

Carl I. Hagen hadde håpet at Wara skulle overta tronen og ble skuffet da det ikke gikk. Like før jul 1992 banket Tor Mikkel Wara på døra til Carl I. Hagens kontor på Stortinget.

Wara har selv fortalt hva som skjedde:

- Jeg var 28 år og hadde ikke lyst til å forplikte meg til å jobbe med politikk til 1997. Hadde det vært to år, kunne det kanskje vært aktuelt, men stortingssyklusen er jo fire år, i tillegg til at du må si fra ett år i forveien. Jeg var viseformann og ville varsle Carl først, så jeg gikk inn på kontoret hans og fortalte at jeg ikke ville renomineres til Stortinget. Carl hadde tidligere antydet at jeg kunne overta. Da spør han:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer