TAR GREP: Celina Midelfart og Tor Olav Trøim lyktes bra med sin investering i Storebrand. Nå satser Trøim på Yara. Foto: Eivind Yggeseth.
TAR GREP: Celina Midelfart og Tor Olav Trøim lyktes bra med sin investering i Storebrand. Nå satser Trøim på Yara. Foto: Eivind Yggeseth.Vis mer

Tor Olav Trøim satser 900 millioner på kursoppgang

Finansmannen Tor Olav Trøim har nå fått øynene opp for gjødselkjempen Yara.

(Finansavisen): I vinter solgte paret Tor Olav Trøim og Celina Midelfart seg ut av Storebrand etter tre års eierskap og 500 millioner kroner i gevinst. Da hadde Trøim satt inn sin våpendrager Haakon R. Fure i styret og presset gjennom en mer aksjonærvennlig politikk som særlig satte fart i utbyttebetalingene til eierne.

I tirsdagens utgave av Finansavisen kan vi lese at Tor Olav Trøim har kastet seg over nok et tradisjonsrikt norsk selskap som mange mener har vært for gjerrige med utbyttebetalingene til eierne. Og nok en gang skal det være Haakon R. Fure som angivelig er våpendrageren, slik han var i Storebrand.

Støvsuger markedet for aksjer

Flere markedsaktører forteller til Finansavisen at Trøims Magni Partners skal ha støvsuget markedet for Yara-aksjer de seneste ukene. På aksjonærlistene i Yara finnes imidlertid ingen «Magni Partners». Derimot har én eier klatret rekordraskt på listene, og det er en meglerkonto i DNB. Mye tyder på at det er Trøims aksjer som ligger hos DNB.

Finansavisen kan fortelle at verdien på aksjeposten er på hele 900 millioner kroner selv om den kun tilsvarer 0,86 prosent av kapitalen i selskapet.

Haakon R. Fure besvarte ikke henvendelsene fra Finansavisen i går. Etter å ha sendt ham tekstmelding der man ønsket informasjon om aksjekjøpene i Yara mottok avisen bekreftelse på at tekstmeldingen var lest. Noe svar fikk avisen dog ikke.

Bekrefter informasjonen

Kommunikasjonsdirektør Esben Tuman i Yara kom tilbake med følgende beskjed til Finansavisen i går ettermiddag: «Da har jeg fått bekreftet informasjonen. Vi har registrert at Magni Partners er aksjonær i Yara».

Tuman skriver videre at de setter pris på alle som ønsker å investere i selskapet og at det er naturlig å ha en jevn og god dialog med aksjonærene.

Kursoppgang

Trøims aksjekjøp kan allerede ha påvirket Yara-kursen ganske solid. Aksjen nådde en bunn under 320 kroner den 16. juli. Deretter løftet den seg raskt til 345 kroner før den deretter har tikket videre oppover. I skrivende stund omsettes Yara-aksjen for 390,90 kroner, opp 1,53 prosent. Tidligere i dag var aksjen oppe i 397,70 kroner.

Hegnar.no har ikke lyktes i å få en kommentar fra Tor Olav Trøim.

Andre økonominyheter:
Advarer mot syv aksjer på Oslo Børs
Borr Drilling har mål om sekundærnotering i 2019