«Tor» takker for seg

Ekstremværet vurderes som over.

TOR: Ekstremværet Tor vurderes som over. Det vil fortsatt blåse kraftig i flere fylker lørdag, men dette vurderes ikke lenger som ekstremt, ifølge Meteorologisk institutt. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix
TOR: Ekstremværet Tor vurderes som over. Det vil fortsatt blåse kraftig i flere fylker lørdag, men dette vurderes ikke lenger som ekstremt, ifølge Meteorologisk institutt. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Fredag og natt til lørdag var det ekstremvær i til sammen ni fylker. For alle disse fylkene anses ekstremværet som over lørdag morgen.

Fortsatt blåser det full storm i Nord-Trøndelag og periodevis i Nordland. Vinden i fylkene vil i løpet av dagen minke til sterk kuling.

Så langt har ikke politiet i fylkene der stormen vil være verst lørdag morgen, måttet rykke ut til noen alvorlige hendelser.

Fraktet til sykehus Orkanen Tor tok godt tak flere steder i landet fredag, spesielt langs vestlandskysten.

Minst tre personer ble skadd i uværet og titusener var uten strøm. Tor slet også løs både skip, hustak og trær.

De skadde personene ble fraktet til Førde sentralsykehus etter at taket på en garasje ble revet av, melder avisen Firda.

Mer enn 30.000 husstander var strømløse fredag kveld, opplyser Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE). Hordaland, Sogn og Fjordane og Møre og Romsdal var mest berørt, men strømmen forsvant også i en rekke områder i Buskerud, Oppland og Akershus.

Gigantskip slet seg På Sunnmøre slet et stort supplyskip under bygging seg i orkanen som herjet fredag kveld. Ved midnatt var det kontroll på skipet, og mannskapet var i ferd med å fortøye det. Da meldte vakta ved verftet Vard Brattvåg, der skipet ligger, at den verste stormen hadde passert og var på vei nordover.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer