Torbjørn fikk MS som 12-åring etter skolevaksine. Knuste staten i Høyesterett

Etter mange års kamp er det endelig avgjort at 25-åringen har krav på millionerstatning.

VANT I HØYESTERETT: Torbjørn Kiil Karlsen (25) fikk MS som tolvåring etter skolevaksine. Nå har Høyesterett bestemt at han skal ha erstatning. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
VANT I HØYESTERETT: Torbjørn Kiil Karlsen (25) fikk MS som tolvåring etter skolevaksine. Nå har Høyesterett bestemt at han skal ha erstatning. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Jeg er nesten i sjokk. Jeg vet ikke helt hva jeg skal si, men det er klart jeg er glad. At jeg vinner fram etter alle disse åra, kan også få stor betydning for andre vaksineofre som kommer etter meg, sier Torbjørn Kiil Karlsen (25) fra Andøya i Vesterålen til Dagbladet.

For hans egen del vil den ferske dommen medføre at han vil få millionerstatning.

Da Kiil Karlsen fikk diagnosen MS som tolvåring, fikk han beskjed om at han var den yngste i Norge. For tre uker siden kjempet han i Høyesterett for retten til erstatning etter skolevaksinen han mente var årsaken til at han utviklet den alvorlige nervesykdommen. I dag avsa landets høyeste rettsinstans dommen som gir ham medhold.

- Har ikke godtgjort annen årsak Høyesterett påpeker i dommen at det er staten som har bevisbyrden. Vaksinasjon utløser et sterkere erstatningsmessig vern fordi staten ønsker og anbefaler at folk skal la seg vaksinere.

Rikets øverste dommere kjøpte ikke argumentasjonen fra Pasientskadenemndas sakkyndige om at Torbjørn Kiil Karlsen hadde MS i «subklinisk form» ved vaksinetidspunktet som trolig ville ha gitt ham MS uansett.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.