- Tord Lien springer i et hurtig tempo vekk fra ethvert ansvar i saken

Flere i kontroll- og konstitusjonskomiteen svært kritiske til oljeministerens svar på de 715 Statoil-millionene i Angola.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Hvis man ikke kan gjøre rede for 715 milioner kroner som er brukt i ett av verdens mest korrupte land, så har man per definisjon et problem, sier Bård Vegar Solhjell (SV), medlem i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomite, til Dagbladet.

1. mars ba kontroll- og konstitusjonskomiteen oljeminister Tord Lien om å oversende de fullstendige vurderingene til de fire advokatselskapene som har konkludert med at Statoils utbetalinger til det angolske oljeselskapet Sonangol «ikke ville være i strid med relevant anti-korrupsjonslovgivning».

- Statoil har ansvaret I brevet ba de også statsråden redegjøre for hvordan han har tenkt til å følge opp Stortingets vedtak om antikorrupsjon, i forbindelse med de 715 millionene Statoil har betalt til det angolske oljeselskapet Sonangol til «sosiale formål». Statoil vet i dag ikke hva disse pengene er brukt på.

I sitt svarbrev som ble sendt onsdag, viser Tord Lien til rollefordelingen mellom staten som eier og Statoil, og eierskapsmeldingen som ligger til grunn for statlig eierskap

Lien gjentar dermed det han tidligere har sagt til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer