Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tordentale

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • LO-leder Yngve Hågensen kom denne uka med et uvanlig hardt utfall - selv til ham å være, mot sentralbanksjef Svein Gjedrem og hans pengepolitikk. Hågensen mener at regjeringen nå må gi Norges Bank en annen instruks, slik at inflasjonen ikke skal avgjøre rentenivået. I realiteten betyr det at vi igjen skal få en politisk styrt rente.
  • Det er ikke alltid like greit å skjønne Hågensens resonnementer. En slik rentepolitikk han nå går inn for, må betales av konkurranseutsatt industri. Med mangel på arbeidskraft i offentlig sektor og mye oljepenger, vil nok dette gå bra noen år. Men i lengden er det en vågal politikk. Dessuten må ikke Yngve Hågensen glemme at han er ivrig EU-tilhenger. Han skal jo ikke klippe skjegget før vi er EU-medlem. Har han tenkt å instruere Den europeiske sentralbanken om å endre sin pengepolitikk også? Enkelte oppgaver kan bli i drøyeste laget selv for en norsk LO-leder.