<strong>FIKK DRAKT:</strong> Blant gavene Tordis Flå (90) fikk av supporterklubben var denne drakta med navnet hennes på, samt et æresmedlemskap i klubben. Foto: Privat
FIKK DRAKT: Blant gavene Tordis Flå (90) fikk av supporterklubben var denne drakta med navnet hennes på, samt et æresmedlemskap i klubben. Foto: Privat Vis mer

Tordis (90) mistet muligheten til å se favorittlaget på TV. Da tok supporterklubben affære

Nå kan hun følge Manchester United via TV-skjermen resten av sesongen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Stavanger kommune skiftet ut kabel-TV-systemet for sykehjemmene, og Tordis Flå (90) mistet da muligheten til å følge favorittlaget Manchester United.

Tordis' sønn Carsten Flo har tidligere overfor Dagbladet gitt uttrykk sin frustrasjon om den plutselige endringen for mora, og han har også skrevet et brev til Olav Stredet i Stavanger Eiendom, som har hatt ansvar for tilretteleggingen i av TV-avtalen.

- Dette er ikke holdbart, skrev sønnen.

Kom med gaver

Og det var han ikke alene om å mene. I dag dukket nemlig flere medlemmer fra Red Army Stavanger - en lokalavdeling i Manchester United Supporters Club Scandinavia - opp på sykehjemmet til Tordis.

Og med seg hadde de flere gaver; blant annet en Manchester United drakt, et abonnement til Sumo, som gjør det mulig for Frøydis å følge favorittlaget via TV-skjermen ut sesongen - og en AppelTV.

- I tillegg fikk hun blomster, konfekt, et Manchester United-skjerf og et æresmedlemskap i supporterklubben. Mor visste ingenting om dette, og ble veldig overveldet, forteller sønnen Carsten til Dagbladet.

Drakta har fått nummer 90, og Tordis' navn på ryggen. Den plasserte hun pent i fanget, mens hun la skjerfet rundt halsen, forteller sønnen.

- Hva tror du er grunnen til at denne saken har skapt et så stort engasjement?

- Dette handler om hvordan de eldre blir behandla. Stavanger skal være smart-by, men gjør forholdene dårligere for de som ikke har annet å gjøre enn å se på TV. Det tror jeg opprører mange, sier Carsten, som forteller at flere lokalpolitikere i dag har vist sin interesse og tatt kontakt.

- Mange ville bidra

Roy Steiro fra Red Army Stavanger var mannen som overrakte Tordis alle gavene i dag.

- Etter å ha lest om saken, snakket jeg med forskjellige lokalavdelinger for Red Army om mulighetene for å få i gang en innsamlingsaksjon på hennes vegne, sier Steiro til Dagbladet.

- Og mange ønsket å bidra, forteller han videre.

- Hvordan reagerte hun da dere kom?

- Det virket som hun syntes det var veldig stas. Hun virket fornøyd.

Carsten Flo sier at både mora og resten av familien vil takke supporterklubben.

- Dette var over all forventning. Det er utrolig at folk over hele landet bryr seg sånn, sier sønnen.

Måtte skifte system

Forvaltningssjef i Stavanger kommune Olav Stredet har i kveld ikke besvart Dagbladet henvendelser i denne saken, men har tidligere forklart at omleggingen av kabel-TV-systemet for sykehjemmene ikke handlet om at det skulle innføres noen ny avtale, bare en overgang fra analogt til digitalt, fordi det første stenges ned.

- Det er et internt kabelnett i byggene. Det hadde blitt en ganske stor kostnad å bytte det ut. Vi hatt en sentral TV-mottager som er plassert på ett sykehjem, og så sender vi derfra.

- Kan man forvente at eldre skal lære seg streaming eller smart-TV?

- Nei, men det er de muligheten de har. Det er nett på sykehjemmene som de kan bruke. Vi hadde en vurdering på det, og fant ut at vi skal levere signaler til hvert rom og en del stuer. Det er 7-800 rom, og et fåtall som trenger de andre kanalene. Og da havnet vi på at de som skal ha andre kanaler får ta i bruk den andre teknologien.

- Er det ikke synd hvis man mister tilbud som har vært viktige i hverdagen siste del av livet?

- Det er beklagelig, men vi måtte gjøre et valg, og har landet på at dette var den enkleste og beste løsningen. Og så skal det være enkelt for beboerne. Før var det slik at hvis de skulle ha ekstra kanaler måtte de ha dekodere på rommet, og da måtte de ha to fjernkontroller. Når de får det på denne måten har de én fjernkontroll å forholde seg til.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer