Tordner: - De skal voldta norsk natur

Lars Monsen tordner mot vindturbiner, som han beskriver som «monster-master» og «drapsmaskiner».

RASER: Lars Monsen kaster seg inn i vindmølledebatten og kritiserer alle som ønsker flere vindmøller.
Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
RASER: Lars Monsen kaster seg inn i vindmølledebatten og kritiserer alle som ønsker flere vindmøller. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Debatten om vindkraftutbygging har, kanskje bare overgått av bompengedebatten, blitt en av årets mest betente konflikter på hjemmebane.

Det har den norske eventyreren, TV-stjerna og villmarksprofilen Lars Monsen fått med seg. Og nå kaster han seg inn i debatten på Facebook, med saftige gloser som inneholder ramsalt kritikk av alle som ønsker vindturbinene velkommen.

- Et soleklart nei

Monsen viser til «NVEs forslag til en nasjonal ramme for vindkraft på land» som er ute på høring, med høringsfrist 1. oktober.

«Etter den datoen skal norske myndigheter bestemme seg for kursen videre.

Det bør være et enkelt valg, kjære politikere: gi hele utbyggingen ET SOLEKLART NEI! Ja, jeg skriver med store bokstaver. Et sted må grensen gå! Vi har allerede gjort de fleste store, ville vassdragene våre om til badekar som fylles opp og ned etter behov. Villmark? Nei, det er det ikke lenger. Brukt og utnyttet natur? Ja», skriver han.

Monsen mener nordmenn har lært seg å leve med «tamme elver med elendig fiske og en 90 % dårligere naturopplevelse som følge av utbyggingen».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.