Vold og trusler mot NAV-ansatte

Tordner: - Et svik

FO-leder Mimmi Kvisvik er kritisk til nedprioritering av tilsyn med vold og trusler i helse- og sosialsektoren under pandemien. - Et nødvendig onde, svarer arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen (H).

KRITISK: - Vi har tradisjon i Norge for å løse de store oppgavene i fellesskap. Det er en stor oppgave når vi har velferdstjeneste hvor de ansatte er i fare for liv og helse, sier FO-leder Mimmi Kvisvik. Foto: FO

KRITISK: - Vi har tradisjon i Norge for å løse de store oppgavene i fellesskap. Det er en stor oppgave når vi har velferdstjeneste hvor de ansatte er i fare for liv og helse, sier FO-leder Mimmi Kvisvik. Foto: FO

Vis mer
Publisert

- Jeg synes det er et svik. Vi har en tjeneste hvor man har mer enn fem ganger så høy risiko for å bli utsatt for vold og trusler enn snittet. Da må noe gjøres, sier leder Mimmi Kvisvik i Fellesorganisasjonen (FO) til Dagbladet.

I desember 2020 ble FO orientert av Arbeidstilsynet om at en nasjonal, systematisk satsing på tilsyn knyttet til forebygging av vold og trusler i helse- og sosialtjenesten måtte settes på pause.

Årsaken var prioritering av tilsyn knyttet til coronarelaterte hensyn. I midten av november fikk tilsynet nemlig i oppdrag fra Arbeids- og sosialdepartementet å prioritere kontroll med at arbeidsgivere følger kravene til smittevern.

- Jeg skjønner veldig godt at man må jobbe med coronarelaterte tilsyn. Men man kunne sett på muligheten for å tilføre en finansiell bistand, slik at man kunne håndtere begge deler. Jeg synes det er altfor risikabelt, og grovt uaktsomt, å legge den typen tilsyn på is, sier Kvisvik.

Kvisvik får støtte fra LO-leder Peggy Hessen Følsvik.

- Vi mener dette er kritikkverdig. Hvorfor fikk ikke Arbeidstilsynet ekstrabevilgninger i stedet? spør hun i en e-post til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer