Donald Trumps hvite hus

Tordner etter Trump-uttalelse: - Et massivt angrep på loven

En blodfersk meningsmåling er vond lesing for Donald Trump. Men det kan likevel være for tidlig å juble for Demokratene.

FÅR KRITIKK: Donald Trump har gjentatte ganger kommet med til dels krasse angrep på sin justisminister, Jeff Sessions. Det ferskeste angrepet blir møtt med krass kritikk. Foto: Kevin Lamarque / Reuters / NTB Scanpix
FÅR KRITIKK: Donald Trump har gjentatte ganger kommet med til dels krasse angrep på sin justisminister, Jeff Sessions. Det ferskeste angrepet blir møtt med krass kritikk. Foto: Kevin Lamarque / Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

6. november i år, etter nær to år med Donald Trump i Det hvite hus, får amerikanske velgere muligheten til å snu opp ned på den politiske virkeligheten i USA. Da er det nemlig tid for mellomvalget, der republikanernes flertall i begge kamrene i Kongressen står på spill.

Som Dagbladet tidligere har omtalt vil et «tronskifte» i Kongressen kunne utgjøre en katastrofe for Trump og Republikanerne. Demokratene har gjennomgående tatt tydelig avstand fra presidenten og hans politikk. Republikanerne er derfor så godt som avhengige av flertall i både Representantenes hus og Senatet for å få noe som helst betydelig form for politisk gjennomslag.

Det er Donald Trump åpenbart klar over, for tirsdag langet presidenten ut mot sin egen justisminister, Jeff Sessions, som han mener har svekket Republikanerne før valget om drøye to måneder.

- Bra jobba, Jeff

«To langvarige etterforskninger fra Obama-tida, av to svært populære republikanske kongressmedlemmer, har nå endt med en bredt omtalt tiltale - like før mellomvalget - fra Jeff Sessions' justisdepartement. To enkle seire er nå i spill fordi det ikke er nok tid igjen. Bra jobba, Jeff...», skriver Trump, i det foreløpig seineste i en lang rekke angrep rettet mot Sessions, på Twitter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer