Tordner mot barnehager:
- Bare blås i det

Onsdag stenger hundrevis av barnehager klokken 14 for å markere motstand mot regjeringens kutt. Rødts Bjørnar Moxnes mener aksjonen kan være ulovlig, og ber foreldrene hente til vanlig tid.

PROVOSERT: Rødt-leder Bjørnar Moxnes mener Anne Lindboe har gått fra å være Barneombud til å bli et milliardærombud. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
PROVOSERT: Rødt-leder Bjørnar Moxnes mener Anne Lindboe har gått fra å være Barneombud til å bli et milliardærombud. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- De tar barnehagebarn og deres foreldre som gisler, i en kamp for å sikre barnehagebaronenes profitt. Det er stygt og det avslører at PBL ikke bryr seg om barnas beste, smeller det fra Rødt-leder Bjørnar Moxnes.

Onsdag aksjonerer alle de private barnehagene i landet som er organisert i Private barnehagers landsforening (PBL). De oppfordrer alle barnehager til å stenge allerede klokken 14.

Bakgrunnen er at regjeringen vil kutte tilskuddet de private barnehagene får for å betale pensjon til sine ansatte med 400 millioner kroner i neste års statsbudsjett.

- Jeg er provosert over den kynismen som PBL-ledelsen her viser. Dette er første gang i historien at noen går til lockout-aksjon mot barnehagebarn, sier Moxnes.

- Spinnvilt

Rødt-lederen peker på at de private barnehagene bruker langt mindre på pensjon enn det de mottar fra støtten. Moxnes mener det er snakk om rundt én milliard kroner, men PBL avviser dette, og mener det korrekte tallet er noen hundre millioner kroner.

- Det er spinnvilt! Det er ingen andre som får dekket utgifter som de ikke har, fra våre felles skattekroner, enn kommersielle barnehager.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer