Tordner mot Kjerkols klage:
- Helt håpløst

Helseministeren klager på Stortingets mas. - Det er akkurat det vi skal gjøre, sier Frp-politiker, som kaller Kjerkols uttalelse håpløs.

- HÅPLØST: Frp's Sivert Bjørnstad reagerer på at helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol (Ap) ikke forstår Stortingets spørsmål. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
- HÅPLØST: Frp's Sivert Bjørnstad reagerer på at helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol (Ap) ikke forstår Stortingets spørsmål. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

På vei inn i juleferien lot helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol seg intervjue av Adresseavisen på Værnes lufthavn utenfor Trondheim.

Kjerkol har vært en av de mest profilerte nye ministrene som tok over i oktober, mens hun har stått i spissen for Støre-regjeringens coronahåndtering. Hun har også måttet tåle tøffe spørsmål og kritikk fra opposisjonen.

Forstår ikke

Om nettopp spørsmål fra Stortinget slapp det ut et hjertesukk fra helseministeren.

- Stortinget har en viktig funksjon også i krise, men at de trenger å stille to spørsmål i uka når vi har det mest travelt, har jeg ikke helt forståelse for, det må jeg være ærlig og si, sa Kjerkol til Adresseavisen.

Avisa gjør et poeng av at hun sa det med latter i stemmen.

Trønderkollega og stortingspolitiker Sivert Bjørnstad (Frp) reagerer likevel sterkt på uttalelsen.

- Det er en håpløs uttalelse. En av Stortingets viktigste oppgaver er å kontrollere regjeringen. Et av de beste verktøyene er de skriftlige spørsmålene. Det er også viktig for Stortingets arbeid, fordi departementene har en utredningskapasitet som Stortinget ikke er i nærheten av.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer