Tordner mot «klimaeliten» i Davos: - Folk er lut lei

Fremskrittspartiet tordner mot verdenstoppenes bruk av privatfly på vei til toppmøtet i Davos, hvor klimautfordringer står høyt på agendaen. Start med dere selv, svarer miljøaktivist Nina Jensen.

FLYR PRIVATFLY: USAs tidligere visepresident Al Gore er blant deltakerne i Davos som er dypt bekymret over klimaendringene, men også han ankom Sveits i privatfly. Foto: Nicolai Eriksen / Dagbladet
FLYR PRIVATFLY: USAs tidligere visepresident Al Gore er blant deltakerne i Davos som er dypt bekymret over klimaendringene, men også han ankom Sveits i privatfly. Foto: Nicolai Eriksen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

DAVOS (Dagbladet): Et betydelig antall av de mer enn 3000 deltakerne under årets forum tilhører den absolutte politiske eller økonomiske verdenseliten. Samfunnstopper, verdensledere og kjendiser som har tatt turen til den sveitsiske fjellandsbyen deltar på toppmøter hvor man diskuterer behovet for å kutte utslipp av skadelige klimagasser og å redde verdenshavene.

Som NTB meldte tirsdag har Air Charter Service (ACS) bekreftet at det i løpet av det fire dager lange toppmøtet kommer til å lande nær 1500 privatfly på flyplassene i nærheten. Det er en økning på 200 fra toppmøtet i 2018.

For mange går veien videre til Davos med helikoptertransport, framfor en togtur gjennom fjellene, buss, eller taxi.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer